Mangafaua de la Cotroceni

Mai reprezinta pentru cineva un soc, o noutate, faptul ca presedintele Romaniei se sterge pe picioare cu Constitutia ? Cred ca nu . A facut-o de atatea ai atatea ori si in atatea pozitii incat sunt cetateni care isi inchipuie ca transformarea Constitutiei in pres este in fisa postului .
Noutatea in ceea ce il priveste pe Traian Basescu este ca nu mai are nici o masura in a se metamorfoza in Mangafaua de la Cotroceni , salivand abundent ori de cate ori hotaraste Mita Baston sa iasa si sa se dea cu ceva prin peisaj, de exemplu cu o parasuta … Ca noua Mita Baston a mai gasit un vehicul prin intermediul caruia sa ni se bage in ecran , dupa ce a probat: mopul, bicicleta, sportul cu andrele ” unu’ pe fata unu’ pe dos ”, multiplele terenuri in panta, ligheane pe post de patinoare, telegondole ale patriei si , mai ales , intr-o inregistrare memorabila de nesters din memoria colectiva , echitatia ( acesta din urma ca nu cumva sa ramana cucoana mai prejos decat rezervata si tacuta doamna Maria ) , nici asta nu este cine stie ce surpriza .
Surpriza este ca Mangafaua se intrerupe dintr-un discurs avantat despre politica externa ca sa inghita in sec la vederea coletului blond coborat din cer si sa-i soarba proaspetele impresii despre parcarea temporara intr-un norisor , ca si usoara ingrijorare ca ar fi putut sa ramana pe acolo. Doamne, am mai vazut prosti care ramanan cu gura cascata in fata unei fuste bine cambrate pe coapsa, dar cu toate astea expresia incremenita si tampa a presedintelui Traian Basescu, precum si ochii lui impleticiti , incercand cu disperare sa focalizeze imaginea parasutistei sau a parasutei ( ca nu s-a inteles prea bine ) n-ar avea cum sa-mi ramana indiferente !
Slava europenilor si tuturor celor care l-au tinut pe nenea asta la Palatul Cotroceni pana acum ! Felicitari Curte Constitutionala , Servicii , Justitie , Europa infratita si unita mai ales , Ambasada fara ambasador , de unde iesea in urma cu ceva vreme dreapta aproape unita ( adica Antonescu important si solemn ca un obelisc , umar la umar cu Vasile Blaga –bun organizator ) . Va multumim din suflet ca ati ajutat aceasta specie gretoasa sa-si prezinte aproape zilnic precum cucul de la ceas, opiniile de mahala de la pupitrul prezidential !
Sper sa-l luati si acasa , cu randul , dupa ce nu va mai fi presedintele romanilor , ca sa ne simtem si noi cat de cat bine si, razbunati !

P.S. Si apropo , doamna Maria , v-a cuprins brusc inspiratia si ati scris un ravas inlacrimat catre presa cand sotul dumneavoastra se jura ca n-a pocnit copilul pe care stiam cu totii , inclusiv dumneavoastra , ca l-a pocnit si, ne-ati explicat ce familie frumoasa aveti si ce tata si ce sot devotat este Traian al dumneavoastra! As fi curioas totusi sa aflu daca l-ati asteptat in stil traditional romanesc pe sotul dumneavoastra , dupa ce ati vazut imaginile care i-au surprins expresia pofticioasa la adreasa parasutistei amatoare . Cum adica , ce inseamna in stil traditional romanesc? Cu maturoiul dupa usa , desigur!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s