Ecologie

1.Ecologia vine din cuvintele grecești: ecos – casă și logos – știință, adică „știința studierii habitatului”. Ecologia  este o știință biologică de sinteză care studiază interacțiunea dintre organisme, plante și mediul în care ele trăiesc (abiotici și biotici). Pentru aceasta ecologia analizează îndeaproape structura, funcția și productivitatea sistemelor biologice supraindividuale și a sistemelor mixte (ecosisteme). Cu timpul, în cea de-a  doua jumătate a sec. XX prin conștientizarea importanței condițiilor de mediu, semnificația termenului ecologie s-a lărgit peste sensul restrâns din domeniul biologiei, devenind astfel și un sinonim pentru ideea de protecție a mediului înconjurător. Totodată, se leagă strâns de ecologie şi domeniul promovării unei economii ecologizate, unde principiile ecologice devin și principii fundamentale în dezvoltare.

În ecologie se folosesc multe metode luate de prin  alte discipline de exemplu, metode matematice pentru a modela evoluția populațiilor, metode fiziologice ca să înțelegem viața organismelor, metode geologice pentru a putea  descrie proprietățile solului, etc.

cf. wikipedia

 Problemele de ecologie nu mai sunt de domeniul SF-ului de multa vreme. Sunt probleme cu care societatea noastra se confrunta zilnic iar fiecare individ are un rol catuşi de mic.

   Prin „poluare” se intelege murdarirea mediului inconjurator datorita influentei omului. Aceasta pagina doreste sa prezinte cat mai interesant problemele de mediu cu care se confrunta omenirea. Omenirea? E mult spus? In tara noastra problemele de ecologie au fost si inca mai sunt tratate cu neseriozitate de marea majoritate a populatiei.

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

2.Ziua Mondiala a Zonelor Umede

In fiecarea an pe data de 2 februarie se celebreaza Ziua Mondiala a Zonelor Umede.Evenimentul ecologic a fost adoptat in cadrul conventiei Ramsar din anul 1971 si reprezinta cadrul de aciune la nivel national si international pentru asigurarea conservarii si utilizarii rationale a resurselor din zonele umede.

Anul acesta, Ziua Mondiala a Zonelor Umede, se desfasoara sub deviza : Zonele umede si managementul apei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s