Ce alegem: garsoniera sau apartament?

Hai sa va zic o chestie: aveti un buge limitat si vreti sa cumparati o locuinta in care, desigur vreti sa stati.
Bugetul nu este unul foarte mare, asadar din start ca posibilitatile voastre de alege va sunt restranse. Din punctul meu de veder alegerile voastre ar fi urmatoarele:
– o garsoniera, avand o cu bucatarie mare si, daca s-ar putea cu o baie mare. Util ar fi sa aiba si balcon! Asta ar insemna sa excludeti din start pe cele de la parter!
– la o suprafata apropiata de o asemenea garsoniera, ori un pic mai mica sau mai mare, ati putea gasi si un apartament cu 2 camere.
La un buget mic putem sa excludem multe zone si ne ramane zona Aviatiei ( acest articol a pornit in timp ce cautam apartamente aviatiei). La bugetul pe care il avem ramanem pe anunturile de vanzare de garsoniera.
Stiu ca multi sunt tentati sa spuna ca ar cauta un apartament mic si intr-o zona mai de periferie, deoarece sunt totusi 2 camere, daca familia e compusa din 3 persoane (sot, sotie, plus copilul). Asadar, una ar putea fi transformata in camera celui mic. Logic, in acest caz! Alegerea trebuie sa fie una clara.
In realitate nu e chiar asa, deoarece o garsoniera are si ea avantajele ei. Senzatia de spatiu este destul de importanta
Da stiu si eu ca, exista o categorie de oameni claustrofobi, ei vor sa vada spatiu, mult spatiu, vor sa nu aiba sentimentul ca se sufoca. Ei se simt odihniti atunci cand locuiesc in incaperi largi. Nu suporta sa doarma intr-o camera mica, ar simti o stare de neliniste. Dar, nu la ei fac referire, ca-s putini acestia, totusi!
Daca garsoniera are holuri mari, spun ca e cam ca un apartament cu 2 camere. Ca de fapt acel spatiu poate fi folosit altfel. Depinde de imaginatia fiecaruia
Deci parca-i mai buna garsoniera asta imensa. Acum nu stiu ce si cum doriti, dar ideea e una simpla: o garsoniera mare e lux. Apartamentele cu 2 camere minuscule sunt cu un confort scazut…Asta-i realitate, n-ai ce face!
Sa, va mai zic ceva: o garsoniera poate fi inchiriata mult mai usor, daca in viitor vei avea un buget mai mare si te vei muta intr-o locuinta mai spatioasa, un apartament mare, cu bucatarie mare, etc. Deci, pana la urma esti in castig s-ar putea sa faci si niste banuti din ea 🙂

Asadar, bugetul mic de acum si alegerea unei garsoniere ar trebui sa o tratezi, ca sa zic asa, ca pe o investitie aducatoare de profit intr-un viitor nu prea indepartat! Desigur, ca eu asa vad lucrurile!

Sa va mai spun o chestie! Nici eu, ca probabil multi dintre voi nu-s fan al garsonierelor, dar viata( bugetul redus) ma face sa ma adaptez vremurilor. Daca as avea un buget corespunzator as lua apartamentul cu camere cele mai mari sau o casa cu curte. Si, nici nu-i condamn pe cei care aleg altceva 🙂

Salutari prietenesti tuturor, din blogosfera romaneasca!

PS. 1.  In articol v-am pus un link catre: Aisielimobiliare.ro, care  este o agentie imobiliara situata in Bucuresti si are oferte de vanzari si inchirieri .
De asemenea exista o campanie care consta in promovarea ofertelor imobiliare din zonele Aviatiei si Baneasa.
2. Puteti fi la curent cu ceea ce se intampla in imobiliare vizitand site-ul money.ro. eu il vad, ca fiind cel mai bun…pe acest domeniu!

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s