Tottenham REVOLUŢIONEAZĂ fotbalul cu TRICOUL-MINUNE

Dacă Tottenham va primi unda verde pentru a introduce un tricou revoluţionar din sezonul 2012-2013, fotbalul, aşa cum îl cunoaştem astăzi, va înceta să existe, intrând în era 2.0 .

Calificată în sferturile Ligii Campionilor, Tottenham culege roadele succesului şi îşi pune definitiv amprenta pe istoria fotbalului. Potrivit The Telegraph, clubul londonez a făcut săptămâna trecută ceva poate mai important decât să o elimine pe Milan. Spurs au semnat un contract de sponsorizare pe 5 ani (în valoare de 10 milioane de lire pe sezon) cu firma americană de echipament sportiv Under Armour. Nimic ieşit din comun până aici, dar această companie intenţionează să incorporeze în tricourile lui Tottenham o tehnologie revoluţionară (folosită de armata SUA).

“E39” pe numele ei, respectiva inovaţie transmite instantaneu, cu ajutorul unor senzori, informaţii despre tot ce se întâmplă cu un sportiv, de la ritmul cardiac la temperatura corpului şi ritmul respirator. Datele sunt monitorizate de staff-ul tehnic, care poate astfel afla în timpul antrenamentelor şi al meciurilor cum se descurcă fotbaliştii. În plus, dacă tehnologia va fi generalizată la nivel de Premier League, posturile TV vor primi şi ele datele respective, pe care le vor prezenta telespectatorilor. Astfel, ca într-un joc pe computer, fanii vor avea acces la informaţii fără precedent despre performanţa atletică a fotbaliştilor, dar şi despre starea lor mentală în momente-cheie ale meciului.

“Cu ajutorul telemetriei, putem spune ce se întâmplă în corpul unui jucător care bate un penalty în faţa a 60.000 de oameni. Îi putem observa ritmul cardiac în timp ce aşteaptă să şuteze. Pentru prima dată, poţi vedea în interiorul unui atlet care evoluează, şi asta sporeşte drama”, crede Mark Dowley, vicepreşedintele Under Armour. “Ca antrenor, vei şti care este cel mai în formă jucător de pe teren şi când să scoţi un fotbalist pentru că este la limită”.

E39 a fost testată cu succes luna trecută, la o selecţie de talente pentru NFL, liga de fotbal american, când datele biometrice ale jucătorilor au fost colectate şi revelate cu succes.

Trebuie să recunosc, am fost entuziasmat la citirea acestei ştiri, la mijloc nefiind nimic SF, ci o aplicaţie genială a telemetriei, ştiinţă folosită şi la nivel de Formula 1. Sigur, ne-am obişnuit să aflăm din transmisiunile Champions League câţi kilometri a alergat Bănel Nicoliţă, dar ar fi incomparabil să ştim cine va ceda sub presiune sau cine este cel mai “în vână” fotbalist al unei echipe, în, să spunem etapa a 25-a. Probabil că aşa arată fotbalul viitorului!

sursa Asport.ro

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s