Contador, ce formă. „Pistolarul” e lider în Turul Ţării Bascilor, după un atac debordant

Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) a câştigat luni prima etapă a Turului Ţării Bascilor, un circuit în jurul localităţii Ordizia, în lungime de 153,4 kilometri
”Pistolarul” a reuşit să pună 14 secunde între el şi Alejandro Valverde, principalul contracandidat în lupta pentru victoria finală

După ce a câştigat Tirreno-Adriatico şi a reuşit un loc secund în clasamentul general al Turului Cataluniei în luna martie, Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) a mai dat o dovadă că este într-o formă excelentă în acest sezon. ”Pistolarul” de 31 de ani a câştigat luni prima etapă a ediţiei din acest an a Turului Ţării Bascilor, reuşind să pună o diferenţă de 14 secunde între el şi Alejandro Valverde (Movistar), principalul contracandidat la victorie în această competiţie.

Atac redutabil în ultimul kilometru al ascensiunii

Prima etapă a competiţiei nu a fost deloc una uşoară. Cu nu mai puţin de opt căţărări repertoriate, manşa avea aspectul unor dinţi de fierăstrău, iar echipele favoriţilor trebuiau să aibă atenţie maximă pentru a nu permite lansarea unei evadări periculoase. Totuşi, după doar cinci kilometri, Fabricio Ferrari (Caja Rural), Matteo Montaguti (AG2R-La Mondiale), Davide Villella (Cannondale) şi Romain Sicard (Europcar) au plecat din pluton, reuşind să îşi creeze un avantaj maxim de 4 minute şi 45 de secunde faţă de pluton.

Pistolarul Contador a mai tras un glonţ pe podiumul etapei din Turul Ţării Bascilor

În frunte a apărut însă echipa Tinkoff-Saxo, care a început să impună o trenă rapid ă, semn clar că Alberto Contador era interesat de această etapă. Mai ales de ultima căţărare a zilei, Alto de Gainza, o ascensiune de categoria a doua, dar care avea o rampă medie de 13% pe cei 2,8 kilometri ai săi. A fost şi locul în care plutonul a fost fărâmiţat serios după un atac declanşat de Valverde, urmat doar de Contador.

5 victorii are Contador în acest sezon (2 etape şi clasamentul general în Tirreno-Adriatico, 1 etapă în Turul Algarve şi 1 etapă în Turul Ţării Bascilor)

Cu un kilometru înainte de finalul ascensiunii, Contador s-a desprins însă de Valverde, forţând o diferenţă cât mai mare de timp, având în vedere că la finalul etapelor nu se dau secunde bonus. Iar picioarele l-au ajutat pe Contador! ”Pistolarul” a mers excelent atât în ultimul kilometru de ascensiune, cât şi pe coborâre, reuşind să câştige 14 secunde faţă de Valverde şi 34 de secunde faţă de polonezul Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step), care a venit pe locul 3. Turul Ţării Bascilor continuă mâine cu etapa a doua, între Ordizia şi Dantxarinea, în lungime de 155,8 kilometri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s