Casa de lemn!

Nu stiu daca voua vi s-a intamplat asa ceva, cert este ca eu in ultima vreme am ajuns sa discut despre diferite chestii. Fie ca-i vorba de o discutie la o bere cu baietii, la telefon sau pe facebook.

Asadar subiectul care se tot repeta, stiu v-am facut curiosi, este casa…si de la acest subiect se construiesc diferita intrebari: Ce casa ai? Ce casa iti doresti, daca nu ai? Apartament sau casa cu o curticica!

Deci, eu ca sa zic asa, de cand ma stiu stau la casa, deci n-am experienta nici macar a unei zile state la bloc. Majoritatea covarsitoare a amicilor mei sunt posesori de apartamente si de aici discutii!

Acum, din cate inteleg eu de pe site-urile astea de stiri, programul Prima Casa, se relanseaza dar creditele se vor da numai in lei. Nu intru intr-o discutie, despre asta ! Daca-i mai bine sa nu ! Asta a fost asa ca informatie!

OK! Acum sa revin la tema articolului cu casa!!…Eu, unul mi-as dori o casa din lemn! De ce, o sa va intrebati? Pai, sa va zic:

1.In primul rand casele din lemn sunt mai usor de construit si deci, nu trebuie sa astepti luni de zile sau chiar ani pana cnd constuctorul iti va termina locuinta.

2. Sunt studii facute in Canada si SUA care au aratat rezistenta, confortul termic si al sanatatii pe care o ofera o casa de lemn.

3. Peste 85  din casele canadienilor si americanilor sunt pe structura din lemn, unele datand din anul 1800, fiind locuite si azi.

4.O casa de lemn costa cu mult mai putin decat oricare alta casa…

5, Designul unei astfel de constructii este mult mai placut. Aici recunosc ca sunt subiectiv. Asta e, daca imi place!

6.Un alt avantaj al casei de lemn este ca se incalzeste foarte repede. Datorita elasticitati materialului o casa de lemn nu permite apariti fisurilor, amortizeaza foarte bine vibratiile si absoarbe undele seismice.

Firesc exista si un dezavantaj: podelele trebuiesc izolate fonic, altfel daca ai copii si sar pe podea, si in special la etaj, dusumeaua trepideaza si face zgomot!

Casele de lemn au o durata de viata de aproximativ 100 de ani, focul nemaifiind o problema, deoarece ele sunt tratate cu insecticid impotrica insectelor si cu solutii ignifuge impotriva incendiilor.

Din ceea ce am citit eu, pretul caselor din lemn a scazut cu 30 la suta, datorita crizei pe care a traversat-o si Romania, dar si numarului mare de locuinte incepute inainte de izbucnirea crizei si nefinalizate, Deci, e un moment bun sa faci un credit pentru o astfel de locuinta,,,si, daca vezi asta ca pe o investitie pentru familia ta, zic ca e utila….Aici gasesti mai multe oferte de pret case de lemn.

Cum va spuneam la inceputul articolului sunt dragute si mult mai ieftine decat va inchipuiti. Referitor la programul Prima Casa, habar n-am daca este inclus…si acest tip de locuinta!

Din blogosfera romaneasca va doresc s-aveti o casa de lemn, fecare din voi:)…si desigur o zi tare frumoasa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s