Review: sisteme de control acces

De curand navigand prin online-ul romanesc am descoperit un site mai special. In ce consta va spun imediat. Acesta este magazin care comercializeaza componente si echipamente  NFC si RFID  pentru: Pontaj Electronic, Sisteme de Control Acces, , Logistica, Trasabilitate, Aprovizionare, Gestiunea Depozitelor, Inventariere,Ticketing, Plati Electronice,,Arhivare, Biblioteci, Plati Electronice, Automatizari Industriale, Aplicatii Smart Card.Cred ca ati observat cu toti ca afacerile in mediul online in ultimii ani au luat amploare. Si, pe buna dreptate asta, deoarece furnizorilor le convine sa livreze direct clientilor prin intermediul unui site. Majoritatea acestora sunt in Bucuresti si orasele mari, iar livrarea se face prin curierat. Asta a fost o paranteza necesara, pe care am inchis-o rapid.:)

Dar, sa revin la magazinul ce comercializeaza echipamente si componente NFC si RFID, ca sa va zic cateva cuvinte despre utilitatea si necesitatea unui: sistem control acces Acesta este de doua feluri: cu cod numeric sau cu card.

card_acces_41250900Acum sa va dau si un exemplu. Primaria sectorului 1 a implementat un astfel de sistem odata cu inceperea noului an scolar.  Introduce cardurilor de acces pentru elevi, in toate scolile si liceele din zona  administrata, facand  excepţie doar scolile speciale, duce la reducerea numarului de incidente, care stim cu toti la ce amploare au capatat in ultima vreme.

Sistemul are si rolul de a monitoriza intrarile si iesirile elevilor din scolile si liceele in care au fost amplasate, deoarece exista si antene magnetice care monitorizeaza.

Alte beneficii pe care le ofera achizitionarea unor astfel de sisteme de acces in unitatile de invatamant din romania. Pe langa controlul strict al accesului elevilor in unitatile respective conduce intr-o perioada relativ scurta  la cresterea semnificativa a gradului de siguranta al elevilor in scolile respective. Un alt efect pozitiv este reducerea absenteismului si a abandonului scolar.

Alte lucruri pozitive pe care le are introducerea unui astfel de sisteme in unitatile scolare ar fi:

1.-implementarea unei asemenea solutii informatice pentru managementul accesului elevilor in scoli si licee, precum si evidenta unei  prezente a acestora la orele de curs,

2.-imbuntateste schimbului de informaţii dintre unitaţile scolare si utilizatorii externi ai sistemului-” care sunt parinti, elevi, pe deoparte …dar si cu Administraţia Unităţilor de Invatamant Preuniversitar si al Unitatilor de Sanitate Publica, pe de alta parte,  cu ajutorul, desigur al internetului,

3.-managementul si controlul situatiilor de absenteism al elevilor de la procesul educational,

4. – ofera posibilitatea da a construi un suport pentru elaborarea unor politici in sensul si cu scopul  reducerii absenteismului in scola romaneasca.

5.-asigurarea unui mediu uniformizat electronic pentru centralizarea dateleor reale, referitoare la intrarile si iesirile, precum si prezenta tuturor elevilor in scolile din Romania.

Acum sa nu credeti ca numai in scoli sunt utile. Eu stiu si-o societate (cu siguranta sunt mai multe), din orasul in care locuiesc, in care accesul angajatilor se face cu ajutorul cartelelor, iar sistemul are si rol de pontaj.

Review-ul de azi a fost unul mai tehnic, sper sa nu va fi plictisit.

Din blogosfera romaneasca va doresc s-aveti parte de-o sapamana linistita si mult mai profitabila decat cea care a trecut!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s