Google şi Keep

Google a lansat  noul său serviciu Keep. O replică pentru celebrele Evernote sau OneNote, noul Keep oferă funcţii de creare şi sincronizare a notiţelor sau listelor.

Google oferea deja o metodă simplă pentru crearea şi sincronizarea unor scurte crâmpeie de informaţie, Tasks fiind integrat în cadrul serviciului Gmail încă din anul 2009, însă noul Keep oferă ceva mai mult. Integrat acum în cadrul Google Drive, Keep poate fi accesat atât din browser cât şi din aplicaţia lansată pentru telefoanele sau tabletele care rulează cel puţin Android 4.0.

Google Keep permite crearea de notiţe text, marcarea cu culori a acestora pentru o regăsire ulterioară mai uşoară, inserarea de imagini sau înregistrări audio, transformarea acestora în liste de activităţi. În cazul terminalelor mobile, Keep se integrează cu Google Voice, permiţând atât apelarea aplicaţiei cât şi înregistrarea de mesaje.

La fel ca în cazul rivalilor săi, nu lipsesc funcţiile de căutare în cadrul acestor notiţe şi posibilitatea arhivării înregistrărilor mai vechi care nu mai sunt utile, dar nici nu trebuie şterse. Opţiunile de colaborare sunt absente în acest moment, neexistând posibilitatea de a oferi acces altor utilizatori la înregistrări sau de a le edita împreună.

Google Keep descarcare de aplicatie, este disponibil ca serviciu Web şi ca aplicaţie Android.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s