Bute: Meciul cu Johnson este cea mai mare provocare a carierei

„M-am antrenat de multe ori cu el, însă un meci cu el va fi diferit şi cu siguranţă că va fi surprins. Ar trebui să fie un meci foarte greu. El a luptat cu pugilişti mari precum Chad Dawson şi Tavoris Cloud. Dacă ne uităm la palmaresul său şi la experienţă, pot spune că aceasta va fi cea mai mare provocare pentru mine până acum. Totuşi, vom vedea pe 5 noiembrie dacă va fi cu adevărat cea mai mare provocare sau nu”, a declarat Bute, citat de boxingscene.com.

Lucian Bute se antrenează în West Palm Beach, Florida, şi plănuieşte să revină la Montreal în săptămâna în care este programat meciul.

Într-o declaraţie acordată, luni, site-ului fightnews.com, Bute a declarat că nu şi-a propus să-l facă KO pe Johnson. „Obiectivul meu pe 5 noiembrie este să câştig meciul. Să câştig fiecare rundă, toate cele 12 runde şi să părăsesc ringul campion mondial. Acesta este obiectivul meu”, a spus Bute.

Lucian Bute a mai spus că meciul din noiembrie este foarte important pentru el, pentru că ar putea să le trimită un mesaj celorlalţi competitori de la categoria super-mijlocie. „Sunt foarte concentrat pe acest meci şi mesajul meu pentru ceilalţi este: «Vin»”, a mai spus pugilistul român.

La rândul său, antrenorul românului, Stephan Larouche, a declarat: „I-am spus să lupte pumn cu pumn, combinaţie cu combinaţie. Dacă KO-ul va veni, atunci va fi foarte bine. Dacă un pugilist nu luptă pentru un KO, de obicei atunci se întâmplă. Dacă urmăreşti asta, există şansa să nu reuşeşti să-l obţii. I-am spus lui Bute să fie el însuşi, să fie deştept, să continue să facă ce ştie să facă şi sperăm că va putea să facă un meci mare cu Glen Johnson, care este în continuare competitiv. Pare mai tânăr decât arată certificatul de naştere”.

Stephan Larouche a adăugat că următoarele două sau trei meciuri ale lui Bute ar putea să aibă loc în Statele Unite ale Americii. „Am putea lupta cu Andre Ward sau Carl Froch sau Kessler. Nu cred că acestora le-ar plăcea să vină în Canada şi cred că dacă aceste meciuri vor putea fi vândute, atunci vom accepta cu plăcere să venim la New York, Las Vegas sau Atlantic City. Lucian este deschis unei astfel de variante”, a spus antrenorul lui Bute.

Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, îşi va pune centura în joc, la 5 noiembrie, în cadrul unei gale în care îl va avea ca adversar pe jamaicanul Glen Johnson, în vârstă de 42 de ani.

Jamaicanul Glen Johnson a disputat 68 de partide în carieră, reuşind să câştige 51 (35 prin knock-out), pierzând 15 şi remizând de două ori.

Lucian Bute, 31 de ani, şi-a păstrat cu succes pentru a opta oară centura mondială IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a învins pe francezul Jean Paul Mendy prin KO în repriza a patra a meciului desfăşurat în 9 iulie, la Romexpo, în faţa a 10.000 de spectatori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s