Lin start-up- finalizare proiect

 Asociația C4C – Communication for Community (c4c.ro) și Asociația Centrul de Resurse pentru Organizațiile Studențești (cros.ro sau universitateaalternativa.ro), anunță finalizarea proiectului „Lin start-up” (POCU/82/3/7/106058), proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Proiectul s-a derulat în perioada ianuarie 2018 – ianuarie 2021 și a avut ca obiectiv general dezvoltarea competențelor antreprenoriale și manageriale pentru 312 de persoane din regiunea de dezvoltare Sud-Est, precum și înființarea, dezvoltarea și promovarea a 37 de întreprinderi în cadrul regiunii Sud-Est și crearea a cel puțin 74 de locuri de muncă.

„Lin start-up”, un proiect contractat în cadrul Apelului România Start-Up Plus, a executat un buget de aproximativ 7 milioane lei, din care subvenții – ajutor de minimis acordate celor 36 de afaceri, în valoare de 6,2 milioane lei.
La finalul perioadei de implementare, principalele rezultate obținute sunt următoarele:

  • 379 persoane înscrise în grupul țintă al proiectului (146 – șomeri și inactivi, 233 – angajați);
  • 327 persoane certificate în domeniul „Competențe antreprenoriale”, prin cursuri de specializare organizate în 12 localități din regiunea Sud-Est;
  • 37 planuri de afaceri selectate pentru finanțare, un contract reziliat la solicitarea beneficiarului;
  • 36 de întreprinderi înființate și funcționale, care au beneficiat de sprijin pentru exploatarea ideii de afacere în anul I de implementare. În acest moment sunt în perioada de sustenabilitate de 7 luni, care se va termina în lunile ianuarie – februarie 2021.
  • 84 locuri de muncă create în perioada de implementare (primul an) și menținute în perioada de sustenabilitate (129 Contracte Individuale de Muncă, 84 active acum și 45 încetate).

Mai multe detalii despre proiect, lista celor 36 de start-up-uri sprijinite pot fi accesate pe pagina proiectului linstartup.ro și pe pagina de facebook cu același nume.
În perioada următoare informațiile despre proiect vor fi centralizate pe : c4c.ro, pagina organizației Solicitant. O campanie de prezentare a afacerilor este planificată pentru finalul perioadei de sustenabilitate, pe pagina de facebook a Asociației.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s