Turul Poloniei, a ajuns la a 71-a ediţie

Clasamentul general va fi decis în a doua jumătate a cursei, când pe rutieri îi vor aştepta două finişuri în căţărare şi un contratimp individual

Dacă anul trecut a început în Italia, Turul Poloniei va pleca de pe teren propriu în acest sezon. Startul va fi dat din Gdansk, iar primele zile îi vor scoate la rampă pe sprinteri, care vor beneficia de nu mai puţin de patru oportunităţi de a lupta pentru victorie şi pentru punctele World Tour, atât de importante pe finalul stagiunii. Lucrurile serioase vor începe abia în etapa a cincea, care va avea cinci căţărări repertoriate şi un finiş la altitudine, în Slovacia, la Strbske Pleso, acolo unde cursa nu a mai ajuns până acum.

O zi mai târziu, rutierii vor avea parte de celebrul circuit de la Bukowina Tatrzanska şi de o nouă sosire în urcare, este adevărat, mult mai uşoară decât cea din runda anterioară. Clasamentul general va fi clar abia după ultima etapă, ce propune un contratimp individual în lungime de 25 de kilometri, care se va desfăşura pe un traseu valonat, în jurul Cracoviei, acolo unde, în urmă cu un an, Pieter Weening a devenit primul olandez triumfător în Turul Poloniei.

Purtător al tricoului roz în Il Giro, Michael Matthews va fi unul dintre favoriţi la sprinturi, iar adversari îi vor fi Sacha Modolo, Juan Jose Lobato, Luka Mezgec, Tyler Farrar, Thor Hushovd, Theo Bos sau Ben Swift. Câştigător al tricoului alb cu buline roşii în Turul Franţei, Rafal Majka va încerca să devină primul polonez din ultimii 11 ani care se impune în cursa de pe teren propriu, iar forma la care se află îi permite să spere că îşi va îndeplini obiectivul. Fabio Aru va fi un alt pretendent serios la tricoul galben, la fel ca Warren Barguil, talentatul rutier al lui Giant-Shimano. Alţi oameni de general prezenţi la start mai sunt Dario Cataldo, Bob Jungels, Wout Poels, Robert Gesink, Ryder Hesjedal şi Davide Rebellin.

Etapa întâi a Turului Poloniei (Gdansk – Bydgoszcz, 226 de kilometri) va putea fi urmărită la Eurosport, duminică, de la ora 18:30.

SURSA tv.eurosport.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s