Steroizi orali sau steroizi injectabili?

Steroizi orali sau steroizi injectabili?


Inca de la inceput vreau sa spun si sa subliniez, ca indiferent de optiunea aleasa: steroizi injectabili sau steroizi orali, acestia nu se iau din auzite. Efectele pozitive de crestere a masei musculare pot fi insotite de efecte adverse. Deci, nu se face abuz de asemenea produse si se ia dupa prescriptia unui medic specialist. Sunt destule magazin in online care vand steroizi.

De cate tipuri sunt steroizi?

Din ceea ce m-am informat, cu ajutorul netului, fireste steroizi sunt incadrati in 2 mari categori: steroizi orali si steroizi injectabili. Dupa nume, cred ca va dati seama ca steroizi sunt incadrati dupa modul in care sunt administrati. Cei injectabili se administreaza prin injectii in muschi. Chiar daca sunt eficienti, fiindca actioneaza imediat este bine ca administrarea lor sa se faca in urma unei prescriptii medicale.
Cei orali, desigur ca sunt pastile administrate pe cale orala. Acestia se recomanda persoanelor care le este frica de injectii. Dar, cei orali, presupune un efort mai mare din partea ficatului, in procesarea acestei substante.

Consumul de steroizi, injectabili sau orali este discutabila si ramane la alegerea fiecarui practicant de culturism. Acestia sunt principali clienti ai magazinelor cu produse din aceasta categorie. Ideea e ca indiferent de optiunea aleasa (injectabili sau orali), nu trebuie facut abuz. Pentru consumul de steroizi orali, se recomanda produse care protejeze ficatul.
Bineinteles ca un culturist neu se hraneste doar cu steroizi, pentru ca nu doar acestia fac muschi mari. Dieta este foarte importanta, de asemenea si exercitiile.

In opinia mea, cel mai bine ar fi sa nu se ia steroizi orali sau injectabili, deoarece pe termen lung pot afecta sanatatea. Consumul indelungat poate afecta ficatul, dar si alte organe, de aceea recomand celor care se decid sa foloseasca steroizi sa consulte un medic specialist.
Indicat ar fi ca cei care fac sport sa aiba o dieta bazata pe alimente sanatoase pentru a ajunge la o masa musculara naturala, dar fiecare este liber sa aleaga ce isi doreste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s