Compatibilitate la nivel de personalitate

Multi oameni confunda indragostirea si atractia fizica cu iubirea, iar din aceasta cauza, dupa ce „fluturasii” zboara, se simt profund dezamagiti de relatia lor pentru ca ei nu constientizeaza ca indragostirea se poate transforma in iubire doar daca exista, de la inceput, compatibilitate la nivel de personalitate, valori, stil de viata si viziune asupra viitorului.
Crezand ca pot sa readuca acea atractie de la inceput inapoi, pun presiune pe partener sau pe ei insisi, fac diferite compromisuri si sacrificii, se pierd in conflicte, iar toate acestea nu fac altceva decat sa genereze resentimente si nefericire care distrug orice posibilitate de a mai continua relatia.
Atractia fizica si iubirea matura pot sa nu aiba nimic in comun. Atractia fizica se bazeaza, de cele mai multe ori, pe compatibilitatea genetica sau pe alte lucruri mai mult sau mai putin sanatoase din inconstientul nostru, pe cand iubirea matura se bazeaza pe compatibilitatea personalitatilor noastre.
Atractia fizica si indragostirea tin mai mult de natura noastra primara, animalica, iar iubirea, atunci cand apare, este generata de ratiunea noastra, de ceea ce ne defineste ca fiinte umane constiente de sine.
sursa: Ursula Sandner

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s