Psihoterapeut Ursula Yvonne Sandner

” Dacă o persoană te rănește prin cuvintele sau comportamentele sale si tu alegi sa nu îi răspunzi in același fel, înseamnă că ai atins un nivel de maturitate si de autocontrol care iți fac cinste ca și ființă umană.
Înseamnă că înțelegi faptul ca fiecare om are propriile sale strategii de supraviețuire, care se pot manifesta prin comportamente care presupun lipsă de respect, agresivitate, „nesimțire”, „băgat in față”, „călcat pe cadavre”, răutate, ș.a.m.d., și că ei apelează la aceste modalitați de raportare la viată pentru ca nu cunosc altele, pentru ca așa au obținut ei rezultate până acum sau pentru că este mai simplu așa.
Oamenii aflați la un nivel mai scăzut de conștientizare sau de evoluție pot să confunde tăcerea ta cu ignoranța, calmul tău cu acceptarea si bunătatea ta cu slăbiciunea… însa părerea lor nu ar trebui sa conteze pentru tine.
Comportamentul tău vorbește despre tine (așa cum comportamentul lor vorbește despre ei) si este alegerea ta sa decizi cum vrei sa fii… la fel ca și ei sau să ai in tine o noblețe care depășește aceste manifestari rudimentare, indiferent de felul de a fi al celor din jurul tău.
În plus, in timp, modul tău de comportament poate sa devină un model de urmat și pentru ei – pentru ca inevitabil ei te vor „invidia” in forul lor interior pentru ceea ce ești – și își vor dori poate sa fie ca și tine… iar astfel toată lumea are de câștigat.”

sursa: Psihoterapeut Ursula Yvonne Sandner

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s