Legie Educației Fizice și Sportului a fost amendata

Semnalul de alarmă tras de oamenii din sportul romanesc anul trecut, a avut ecouri. Semnal preluat și transmis mai departe de Federația Română de Handbal, dar și cele de Fotbal și Rugby, confruntate cu tot mai multe retrageri, dar și cazuri de desființare ale unor cluburi de tradiție.

HCM Constanța, CVM Tomis, RCJ Farul, FC Farul și CSU Neptun vor fi beneficiarele acestei modificări legislative, care atestă în mod clar că finanțarea asociațiilor sportive se face în baza legii 69. Ședința de Guvern din 4 martie a votat amendamentul adus Legii Educației Fizice și Sportului 69/2000, în sensul că prin Hotărâre de Consiliu Local / Județean se pot finanța de la bugetul local / județean structurile sportive din sportul de performanță, sport care este de interes național și nu de interes general, în sensul Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile.

Legea a devenit practic operațională în momentul în care a fost publicată în Monitorul Oficial. Marți, reprezentanții cluburilor importante au fost chemați la Consiliul Județean pentru a face o radiografie exactă a cluburilor văduvite până acum de sprijinul Consiliului Județean, urmând să fie convocată o ședință extraordinară a CJC care va consfinți alocarea urgentă de bani pentru deblocarea activității sportive a cluburilor care au acumulat datorii mari în această perioadă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s