Legumele românești “Țara mea”

Un număr de 200 de agricultori din județul Olt livrează lunar, începând din iulie, aproximativ 70 de tone de legume proaspete către o rețea de supermarket-uri.

Cei 200 de legumicultori sunt membri ai cooperativei ce reunește producători din localitățile Izbiceni și Vișina, din județul Olt, afiliată la Federația Agrostar.

Legumele sunt vândute sub brandul “Țara mea”, fiind comercializate prin programul de susținere a producătorilor agricoli autohtoni, în vederea valorificării producției, prin intermediul marilor retaileri.

“Federația Agrostar, în colaborare cu autoritățile locale, a reușit să pună bazele acestei cooperative, care poate fi un exemplu pentru alți producători agricoli, că dacă se asociază pot rezolva și problema desfacerii producției. Cooperativa va furniza marfă constant, în perioada martie-noiembrie. În aproximativ un an de zile vom avea astfel de cooperative și în alte domenii, cum ar fi producția fructe și produse lactate, iar colaborarea dintre Agrostar și Kaufland, retailerul care s-a dovedit cel mai deschis față de acest proiect, se va extinde la nivel național. Fiecare magazin Kaufland va avea o insulă ‘Țara mea’, unde se vor găsi produse ale cooperativelor membre Agrostar”, a declarat președintele Federației, Niculae Ștefan.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s