Bar de vinuri pentru bolnavii în stadiu terminal, într-un spital din Franţa

Un spital din Franţa va deschide un bar de vinuri destinat pacienţilor care suferă de boli terminale, într-o încercare fără precedent de a le îmbunătăţi calitatea vieţii.

Pacienţii Spitalului Universitar Clermont-Ferrand din centrul Franţei vor putea participa la degustări de vin sub supravegherea medicilor. Le va fi permis, de asemenea, să invite prieteni sau membri ai familiei la degustări, relatează telegraph.co.uk.

Ideea nonconformistă îi aparţine medicului Virginie Guastella care a declarat pentru presă că, în opinia sa, bolnavii au dreptul să se bucure de ultimele lor zile de viaţă. Pacienţii au primit cu entuziasm propunerea, care a fost ulterior aprobată de către autorităţile franceze.

Barul va fi deschis în septembrie anul acesta în cadrul secţiei de îngrijire paliativă a spitalului. El va conţine o gamă variată de vinuri donate de rezidenţii zonei în care se află spitalul, dar şi sortimente whisky şi şampanie. Dacă barul va avea succes, doctorii de la Clermont-Ferrand speră că ideea va fi preluată şi de alte spitale din Franţa. Personalul sanitar care se va ocupa de pacienţii care vin la bar va fi instruit de un antropolog specializat în probleme sociale.

Sursa: Yahoo.News

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s