Bucuria eliberarii

Noi primim forţa dăruirii de Sus, fără să ştim ce este, deoarece aparţine unei existenţe din altă dimensiune. Prin suişuri şi coborâşuri, ajungem în situaţia în care începem să înţelegem că este preferabil să cerem existenţa unei alte forţe, forţa dăruirii. Nu vreau să fiu dependent de starea mea de spirit, de ceea ce este plăcut sau nu, vreau să fiu mai presus de acestea.

La început, dorinţa egoistă mă motivează, treptat, prin Lumina care Reformează, ca urmare, influenţa forţei superioare este din ce în ce mai mare şi mă schimbă şi încep să-mi doresc să mă ridic deasupra a ceea ce simt. De fiecare dată când simt gustul dulce al apropierii de Creator, ca rezultat al muncii mele pentru dăruire, conexiune, în toate manifestările spirituale, mă prind pe mine şi cer să mi se permită să fiu în această situaţie, nu pentru că este dulce, agreabil, confortabil sau pentru că mă încălzeşte măreţia Creatorului, importanţa scopului, importanţa unică a misiunii superioare.

Eu vreau să simt smerenia mea. Deşi senzaţia de smerenie are multe feţe şi uneori, este rezultatul mândriei. Dar eu simt umilinţă astfel încât să nu-mi permită să fiu mituit de plăcere, umplere a simţurilor şi minţii, ci vreau să fiu condus de o altă forţă, pe care nu o înţeleg, ştiu doar că este forţa credinţei. Ea îmi permite să nu fiu dependent de raţionamentul meu şi aceasta se numeşte a fi mai presus de raţiune.

Dacă aş cere, cu adevărat, să fiu deasupra satisfacţiei inimii mele şi minţii mele, rezultatul este ceva care transcende limitele acestei lumi, un spaţiu gol. Deci mă rog, cer credinţă, ceea ce înseamnă această forţă de a dărui, ceea ce Lumina îmi aduce pentru a mă elibera de legătura cu mine, dependenţa celor mai mari arome, de toate Malchut al Ein Sof (Infinit), pline de plăcere.

Vreau să fiu mai presus de toate acestea, în forţa dăruirii, pentru a nu vedea şi a nu cere să văd măreţia Creatorului, pentru a nu depinde de nicio plăcere, satisfacţie, cunoaştere. Sunt deasupra acestora şi nu mă bazez pe nimic. Şi dovada acestei situaţii este bucuria.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s