Unitatea impartita

Unitatea impartita

Baal HaSulam, „600.000 de suflete”: Nimic nu exista in realitate in afara de un singur suflet, divizat de egoismul uman in 600.000 de parti si o multitudine de scantei spirituale”.

Doar un suflet unificat a fost creat, nimic mai mult. Numai acesta exista, iar noi suntem intotdeauna in interiorul lui. Daca ni se pare ca nu este asa, inseamna ca suntem impuri. Pentru mine, recipientul general se imparte intre „sinele” meu si „ceilalti” in loc sa mi se arate in integritatea sa, unde exista doar „noi”. Iar toata munca mea se rezuma la a-mi corecta perceptia. 

Pana acum am fost intr-o lume ale carei parti pareau deconectate si lipsite de interconectare. Asa sunt eu cladit in interior. Astfel imi era mai usor sa vad lumea exterioara si eram impacat cu asta. Cumva, in zilele noastre, lumea din afara preia diferite forme: se dovedeste ca nivelurile mineral, vegetativ si animat, care formeaza natura, sunt strans legate intre ele. Este adevarat ca acest aspect nu este foarte important pentru mine, cu toate ca ecologia este importanta, din moment ce actiunile mele considerate gresite implica schimbari neplacute in fenomenul natural.

Cel mai important, insa, este ca societatea umana mi se arata ca un „mecanism” singular. Cu alte cuvinte, lumea de azi se exprima ca un singur suflet, un singur recipient, in timp ce eu nu sunt dispus sa recunosc aceasta unitate. Observ ca intru involuntar in aceasta lume, ca sunt pur si simplu impins inauntru, chiar daca e impotriva vointei mele. Vreau sa raman un egoist, dar realitatea sufletului singular imi este revelata.

Astfel, imaginea unei lumi divizate este descrisa numai in „oglinda curbata” a unei constiinte umane impure. Cu cat mai repede intelegem asta si ne corectam perceptia, cu atat mai repede vom obtine succes.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s