Minimalismul bunului simt

… exista o colosala diferenta intre ele si asa se poate vedea minimalismul bunului simt: sigur ca in viata trebuie sa ai indrazneala sa-ti urmaresti scopurile, sa-ti realizezi visele, sa-ti atingi obiectivele, dar nu este bine sa ai si tupeul prin care sa lezezi sau sa atingi pe cei din jur sau apropiati in punerea lor in practica.
Societatea noastra este atat de agitata si de confuza, dupa Revolutie mai ales, incat face o gramada de greseli ce au repercusiuni imediate, dar si de durata lunga si foarte lunga. Parintii ar fi in masura si au obligatia morala sa educe sanatos si viabil progeniturile. Da, stiu si teoria ca profesorii si scoala ar trebuie sa faca asta, dar la salariile care sunt in sistemul de invatamant – ce sa faca si ei mai repede.
 

Partea cea mai rea si mai grava este ca in unele cazuri, asa cum e si cu workaholicismul care distruge sanatatea, ia viata chiar, omoara efectiv inconstientii, oamenii nu vad asta. Parca ar fi orbi. Un exemplu de orbire, si am sa mai dau si altele, este atunci parintii, gresind grav in educatie, inoculeaza copilului gresit niste atitudini. Adica, de exemplu, atunci cand se confunda indrazneala cu tupeul. Mai ales cu tupeul acela nesimtit si agresiv. De ce spun asta? Pentru ca exista o colosala diferenta intre ele si asa se poate vedea minimalismul bunului simt: sigur ca in viata trebuie sa ai indrazneala sa-ti urmaresti scopurile, sa-ti realizezi visele, sa-ti atingi obiectivele, dar nu este bine sa ai si tupeul prin care sa lezezi sau sa atingi pe cei din jur sau apropiati in punerea lor in practica. Dar asta tine de buna cuviinta, de bune maniere, de bun simt – elemente care au cam disparut din societatea romaneasca si asta resimtim cu totii pe pielea noastra pe absolut oriunde ne aflam. De aceea spun ca modestia, smerenia, austeritatea – in tot si toate, intr-un cuvant putin minimalism de conduita civilizata ar prinde bine pe meleagurile mioritice. Iar politetea, care este inca o calitate uitata demult de noi, ar putea rezolva, prin simpla ei prezenta minimalista, aceste neajunsuri si confuzii.

SURSA MinimalismRO

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s