Remus Cernea candidat la presedintia Romaniei

Deputatul independent Remus Cernea şi-a anunţat vineri, la Constanţa, intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din toamnă şi de înfiinţa un nou partid, pe nume Mişcarea pentru Oameni, Natură şi Animale, pe scurt, MONA.

Cum timpul până la alegerile prezidenţiale este scurt, Cernea a declarat că va candida ca independent, pentru că nu are timpul necesar pentru a parcurge toate etapele legale în vederea înfiinţării formaţiuni politice MONA până la scrutinul electoral de la sfârşitul acestui an, informează Agerpres.

În ceea ce priveşte partidul pe care îl va înfiinţa, acesta va fi un partid bazat pe doctrina liberală verde, a declarat Cernea:

„Este nevoie de un partid în România care, pe lângă teme care privesc oamenii şi situaţia noastră de cetăţeni, să atingă şi teme de mediu, dar să existe o preocupare şi faţă de problema animalelor. Partidul nostru, mişcarea noastră nu va fi centrată pe o nişă îngustă, ci dimpotrivă, va fi un partid generalist care se va ocupa de foarte multe teme. (…) Partidele actuale din România nu sunt ancorate în valori (…) oamenii sunt în politica doar pentru a obţine puterea şi pentru a o exercita din alte raţiuni decât cele legate de valori”, a afirmat Cernea, explicând că doctrina noii formaţiuni va fi una bazată pe valorile doctrinare liberale ecologiste, care „presupune o preocupare specială pentru libertăţi şi drepturi individuale (…) o economie liberă, o liberă iniţiativă, dar o economie sustenabilă, durabilă, bazată pe tehnologii prietenoase cu mediul”.

 

Sursa:  Epoch Times

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s