Pianistul-extremist de la Kiev

„Acesta este spiritul revolutiei”

Violentele din ultima luna, in care multe persoane si-au pierdut viata, au fost acompaniate de aparitia unor grupuri de barbati mascati, multi dintre ei inarmati cu bate si bete, care sustineaua ca sunt reponsabili cu asigurarea sigurantei manifestantilor in fata atacurilor politistilor.

In decorul acesta muzica „pianistului-extremist” reprezinta o pauza placuta de la loviturile ritmice de tobe care reprezinta coloana sonora a miscarii EuroMaidanului, al carei punct central este Piata Independentei din Kiev.

„Muzica ajuta oamenii si le intareste moralul”, a declarat virtuozul anonim, apucandu-se sa cante o lucrare a compozitorului italian Ludovico Einaudi („Divenire”, lucrare pe care o interpreteaza si in imaginile video de mai sus) la un pian vechi vopsit in culorile nationale: albastru si galben.

„Muzica mea arata ca oamenii de aici sunt oameni normali, educati”, a declarat pianistul care a refuzat sa dezvaluiasca despre el altceva decat faptul ca a studiat muzica la un colegiu din vestul Ucrainei si ca are o varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani.
„Ne dorim un viitor mai bun – european – pentru Ucraina”, a adaugat artistul, adaugand: „Vreau sa arat oamenilor din Europa ceea ce se intampla in Ucraina. Autoritatile de aici sunt criminale, si ne vom asigura ca sunt pedepsite.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s