Campionatul Mondial de handbal feminin

Romania participa de pe 6 decembrie la Campionatul Mondial de handbal feminin, iar presedintele FRH  Cristian Gatu a stabilit drept obiectiv al echipei o clasare in primele opt. Competitia este gazduita de Serbia. Novi Sad, fiind localitate care va gazdui meciurile grupei din care face parte  Romania.

„Ar fi bine sa fim in primele opt” spunea gatu intr-o conferinta de presa la prezentarea lotului.Romania va debuta cu Tunisia, in primul meci al grupei D din care mai fac parte: Germania, Australia, Ungaria si Cehia.

Primele patru echipe clasate din fiecare grupa (sunt 4 grupe) se vor califica în optimile de finala, meciurile fiind programate pe 15 si 16 decembrie, la Belgrad si Novi Sad.

Partidele din sferturile de finala sevor disputa pe 18 decembrie, tot in cele 2 localitati, iar semifinalele si finalele pentru medalii, se vor disputa pe 20 si 22 decembrie, la Belgrad.

Ieri, intr-un meci de pregatire fetele noastre au zdrobit Angola cu 28-18. Poate ca multi am fi tentati sa credem si sa spunem ca Angola e o echipa slabuta, dar nu-i deloc adevarat. Angola este cea mai galonata echipa africana, de 11 ori campioana continentului negru. Si, de aici speranta mea intr-o medalie la acest mondial…

Programul meciurilor din grupa D, grupa noastra:

7 decembrie: Ungaria – Cehia, Germania – Australia, România – Tunisia

9 decembrie: Tunisia – Ungaria, Cehia – Germania, Australia – România

10 decembrie: Cehia – Tunisia, Germania – România, Ungaria – Australia;

12 decembrie: Australia – Cehia, Germania – Tunisia, România – Ungaria;

Din blogosfera romaneasca sa le uram bafta handbalistelor noastre si sa se intoarca cu o medalie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s