Baia de soare

Mare, nisip, soare, canicula… Aceasta-i  reteta pentru o vacanta perfecta pentru multi dintre noi! Si am dreptate, pentru ca helioterapia aduce multe beneficii sanatatii. Fiti precauti insa: ca orice „medicament”, administrat in exces, soarele dauna sanatatii si poate cauza efecte adverse!

Este stiut faptul ca „baile de soare” sunt recomandate de medicii specialisiti pentru tratarea unor afectiuni, insa pentru a obtine rezultatelor dorite toti atrag atentia asupra timpului la care trebuie sa va expuneti. Plaja in exces poate avea consecinte nefaste, ca de exemplu: cancer al pielii, arsuri sau imbatranirea prematura a tegumentului. De aceea, este recomandat sa aplicati metodele optime de protectie.

Exista doua tipuri de raze ultraviolete (UV): raze ultraviolete A (UVA) si raze ultraviolete B (UVB). Acestea din urma sunt responsabile de roseata pielii asociata cu arsurile solare. Razele UVA stimuleaza bronzul, insa pot cauza probleme cum sunt periclitarea vederii, mancarimi ale pieii sau reactii alergice.

Cercetarile au demonstrat ca o expunere moderata la soare poate preveni unele boli cronice sau, cateodata, fatale. Drept exemplu pot fi date osteoporoza, scleroza multipla, hipertensiunea arteriala, diabet, artrita reumatismala, depresia si cancerul colonului, al prostatei sau al sanului.

Sursa:farmaciata.ro

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s