Ziua Mondiala a sarutului

Stiati ca?…Pe 6 iulie a fost: Ziua mondiala a sarutului!
E legal sau interzis, e dat cu plăcere, furat, e cerut sau chiar bine vândut. De sărut s-au ocupat filosofi, istorici, antropologi, scriitori, pictori şi sculptori, cineaști și oameni de știință. Ideea unei zile dedicate sărutului le aparține britanicilor, iar Organizația Națiunilor Unite (ONU) este cea care a stabilit o zi în care acest cel mai tandru gest să fie celebrat în toată lumea: 6 iulie.

Se estimează că în viața noastră primim 25.000 de săruturi, petrecem săptămâni din viață sărutându-ne, majoritatea persoanelor se apleacă spre dreapta când sărută, 66% dintre oameni țin ochii închişi, iar un minut de sărutări consumă 26 de calorii.

De asemenea, se pare că bărbații care își sărută partenerele dimineața, înainte de a pleca la muncă, au un salariu mai mare decât cei care sar peste acest gest.

Sărutul e un remediu natural și la îndemână împotriva stresului și a ridurilor. Îmbunătățește circulația, previne apariţia cariilor și ameliorează durerile. Aşa se explică de ce atunci când mamele îşi sărută copiii care se lovesc, durerea pare că începe să dispară.

Sărutul acționează ca un drog asupra corpului uman, deoarece face creierul să secrete aceiași neurotransmiţători ca și în cazul în care sărim cu parașuta, facem bungee jumping sau alergăm. Așadar, sărutul nu este doar un gest romantic, ci și un bun remediu!

Arde calorii, buzele nu se usuca niciodata, te scapa de stres, intareste muschii faciali, asa ca… hai sa ne pupam! …trebuie sa-i furi cuiva un sarut… sotiei/sotului tau, iubitei/iubitului tau, unui necunoscut dragut de pe strada, celui mai bun/celei mai bune prieten/e. Sarutul imbunatateste circulatia, previne aparitia cariilor, si amelioreaza durerile de cap.
Ce mai ramane din suflet, ma intreb, atunci cand sarutul ajunge la final?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s