Bloggeri in cautarea unui loc de munca

Am vazut ca acest inceput de an i-a gasit pe multi bloggeri in cautarea unui loc de munca. De aceea am hotarat sa dau si eu cateva sfaturi utile. Mentionez ca si eu m-am aflat in aceasta situatie si nu-i deloc usor, deoarece joburile in Romania sunt putine si de multe ori prost platite.

Cel mai important lucru, cand te afli intr-o asemenea situatie este sa incerci tot timpul sa gasesti solutii. Tu si numai tu, poti rezolva situatia. E adevarat ca poti apela la cunostinte, amici, prieteni sa-ti de-a o informatie legata de o firma, un post de care au auzit. Asadar foloseste-ti cercul tau de cunostinte.

Trimite CV-ul tau la orice anunt potrivit pe care l-ai gasit. Ca sa-l trimiti trebuie mai intai sa-l completezi. Ai aici un model cv european, dar sunt si alte modele pe care le poti complecta pe site-urile specializate de joburi,  pe care nu ezita sa le folosesti.

Fii creativ, deoarece nu intotdeauna exista o reteta a succesului, fa-ti propriul drum.Daca vezi un job cu adevarat interesant intr-o companie in care ti-ar placea sa lucrezi? Incearca sa contactezi persoana responsabila si cere un feed-back pe CV. Esti deja cu 3 pasi inaintea majoritatii.

Cand crezi ca ai ajuns la capatul puterilor aduti aminte ce spunea: ” Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua! ” si as adauga eu :Nimic nu cade din cer. Nu vei ajunge nicaieri daca nu incepi cu primul pas ! Tu esti cel mai important in aceasta situatie !

Sper sa va fi fost utile aceste mici sfaturi si va doresc sa reusiti !

PS. Acest post l-am scris dupa ce am citit articolul de la Chinezu!

4 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s