Google

Gigantul GOOGLE este liber să continue extinderea pe piaţa serviciilor de căutare pe Internet, după ce autorităţile de reglementare din SUA au închis investigaţia privind o posibila dezavantajare a concurenţei prin favorizarea propriilor servicii, stirea a venit de la  Bloomberg.

Dupa aceasta decizie se anticipeaza ca pentru Google cota de piata in SUA, va creste la 76%, de la 75% in prezent, Microsoft va detine 9%, iar Yahoo -6%. Estimarile au fost facute de  compania de cercetare a pieţei EMarkete.Analiştii mai estimeaza că piaţa mondială a serviciilor de căutare pe Internet va creşte cu 15% în acest an, la peste 50 de miliarde de dolari.

Google, la randul ei, a făcut unele concesii, acceptând într-o scrisoare adresată comisiei ca site-urile să poată scoate conţinut de pe servicii specializate precum: Google Local sau Google Shopping, dar nu şi de pe motorul principal de căutare Google.

Astfel, companiile de publicitate vor putea totodată să compare date cu cele de pe alte motoare de căutare.

Pentru Google este prima veste buna , dupa ce autoritatile franceze au decis ca sa oblige toti utilizatori să contribuie la finanţarea reţelelor de telecomunicaţii şi a iniţiat, deja  o măsură care vizează blocarea anunţurilor publicitare în mediul online.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s