TAS a suspendat 2 ciclisti !

In vîrstă de 33 de ani, rutierul echipei Liquigas a fost oprit de Uniunea Ciclistă Internaţională de la a lua startul în Turul Italiei 2010, după ce s-au observat unele valori anormale în paşaportul său biologic. În octombrie, Franco Pellizotti a fost exonerat de acuzaţiile aduse de Comitetul Olimpic Italian fiind instituţia care şi-a asumat răspunderea respingerii deciziei UCI.

În ciuda protestelor susţinute ale italianului, UCI a urmărit în continuare cazul, a făcut apel la TAS şi a cîştigat astăzi, atunci cînd forul din Lausanne a decis suspendarea rutierului pe o perioadă de doi ani. UCI consideră victoria drept una care confirmă rolul imens pe care paşapoartele biologice îl au în lupta împotriva dopajului.

Suspendarea rutierului italian va expira în mai 2012. Odată cu Franco Pellizotti a fost suspendat şi coechipierul său de la Liquigas,Pietro Cauchieli, tot pentru o perioadă de doi ani.

Printre titlurile ciclistului italian se numără un loc III în Turul Italiei 2009, un tricou de cel mai bun căţărător şi cel mai combativ rutier în Turul Franţei 2009.

Lasă un comentariu