Pista noua de biciclete cu fonduri europene in Călăraşi

Proiectul pentru realizarea unei piste de biciclete in municipiul Călărași este finanţat prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investitii 4e – Promovarea unor strategii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Contractul de finanţare a fost semnat în data de 21 iulie 2020. Valoarea totală a proiectului care vizează amenajarea unei piste de biciclete în lungime totală de 3.176,14 m este de 6.269.019,96 lei. Suma nerambursabilă solicitată: 6.143.639,56 lei (din care 5.328.666,97 lei din FEDR şi 814.972,59 lei din bugetul naţional).

Proiectul urmăreşte oferirea opţiunilor de transport alternativ şi schimbarea comportamentului legat de transport la nivelul unui număr rezonabil de utilizatori de autoturisme personale şi are ca scop dezvoltarea urbană durabilă prin promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon, promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuarea emisiilor de CO2 provenite din transportul rutier şi de schimbarea opţiunii utilizării autoturismelor în favoarea utilizării modurilor nemotorizate de transport şi a transportului public, realizându-se astfel schimbarea accentului la o modalitate bazată pe mersul pe jos, utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare, ceea ce va conduce la reducerea emisiilor de echivalent CO2 şi a altor gaze cu efect de seră (GES) provenite din transportul rutier motorizat de la nivelul municipiului Călăraşi.

Stadiul proiectului:
◾ S-a eliberat Autorizaţia de construcţie, s-a semnat procesul verbal de predare – primire a amplasamentului investiţiei iar pe 18 iulie 2022 s-a emis Ordinul de începere a lucrărilor.

Finalizare proiect: 31 decembrie 2023.

Sursa : Marius Dulce, primar al Municipiului Călărași.

Mai multe detalii despre cele 25 de proiecte cu finanțare europeana și cele 5 proiecte finalizate găsiți pe site-ul: calarasiunu.net

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s