Paolo Rossi- In memoriam

Ca fan alechipei nationale a Italiei inca din copilarie, anul 1982 mi-a adus o bucurie de nedescris: prin castigarea Campionatului Mondialul spaniol (va mai amintiti de Naranjito, mascota turneului?), cu 3 titluri, Italia egala Brazilia!
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, joacă un sport, stând în picioare, copil şi în aer liberDupa un inceput de turneu destul de incalcit, in faza a doua a acestuia, Italia se dezlantuie si trece en fanfare de Argentina (campioana mondiala en titre), de marea favorita, Brazilia (cu tripleta de vis Socrates, Junior si Zico), de Polonia (cu Zmuda, Boniek sau Lato) in semifinala si, in finala, de Mannschaft-ul lui Breitner, Schumacher si “Kalle” Rummenigge.

FIFA World Cup era din nou in Cetatea Eterna, dupa 42 de ani! Condusa de Enzo Bearzot (va mai amintiti de pipa lui?), cu jucatori experimentati (Zoff – campion mondial la 40 de ani!, Causio sau Oriali), dar si cu manji de nici 20 de ani (Colovatti si Bergomi), adevaratul star al Italiei a fost Paolo Rossi. Pablito, cu cele 6 goluri inscrise (dintre care 3 Braziliei!), a fost nestemata Squadrei, realizarile lui de atunci facand din el un idol al tuturor copiilor din cartierul meu.
Mi-a ramas la suflet, l-am idolatrizat iar astazi deplang trecerea lui in nefiinta!
Addio, Grande Pablito

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s