Excursie de o zi în Bulgaria!!!

Excursie de o zi în Bulgaria!!!
Plecare Duminica 25.10.2020 din Călărași la ora 05:00
Se va vizita:
1.Mănăstirea Rupestră Basarabovo – Bulgaria
În 26 octombrie, românii sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, numit Sâmedru în tradiţia populară, iar în 27 octombrie, pe Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou – Basarabov, patronul oraşului Bucureşti. În cele două zile, peste 300 de mii de români îşi vor sărbători onomastica.
Printre cei care poartă numele de Dimitrie/Dumitru în calendarul ortodox, doi se bucură de o evlavie aparte şi sunt sărbătoriţi unul după altul: Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir şi Cuviosul Dimitrie Basarabov, zis şi „cel nou”, care prin faptele lor au dobândit sfinţenia şi sunt inspiratori şi modele de urmat pentru credincioși.

2.Mănăstirea Comana
Mănăstirea Comana, situată în comuna Comana din judeţul Giurgiu, a fost ctitorită de Vlad Ţepeş († 1476) în anul 1461, ca o mănăstire-cetate, care însă s-a ruinat până la finele secolului al XVI-lea. Locul pe care a fost înălţată Mănăstirea era odinioară o insulă în mijlocul mlaştinilor, iar accesul se făcea pe o poartă aflată în nordul incintei, după ce se traversa un pod de lemn, uşor de incendiat la vreme de primejdie. Din această perioadă s-au descoperit urmele unei biserici de plan dreptunghiular (12 x 10 m), care avea fundaţie din cărămidă iar partea superioară din bârne. Interiorul bisericii era tencuit şi pictat, găsindu-se urme de vopsea roşie şi albastru închis. În jurul acestei bisericuţe chiliile mănăstirii.
3.Mănăstirea Cernica
Aflata in judetul Ilfov, manastirea Cernica gazduieste o obste de calugari. Manastirea Cernica, la o distanta de 12 km est de Bucuresti, isi intinde cladirile pe doua dintre insulele lacului cu acelasi nume.
Veche vatra de rugaciune si cultura, ctitorie a Vornicului Cernica Stirbei, Sfanta Manastire Cernica este atestata documentar la 1608 prin hrisovul domnesc al lui Radu Voda Serban. In acel an Vornicul Cernica reface un vechi schit caruia ii da numele sau, il inzestreaza cu pamanturi, paduri si sate, spre vesnica pomenire a numelui si a neamului sau.
4 Mănăstirea Pasarea
Mănăstirea Pasărea este un monument istoric și de artă aflat la 29 km est de București, ctitorită la începutul secolului al XIX-lea pe malul Lacului Pustnicu și la marginea pădurii cu același nume, parte din ceea ce erau odinioară Codrii Vlăsiei.
Mănăstirea Pasărea este inclusă în Lista monumentelor istorice din România.
TARIF 80 lei de persoana!!!
Rezervări și informații la 0766625522 sau 0726337781

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s