O veste bună și una rea.

De vineri o veste bună și una rea.

Vestea proastă este că în momentul în care mai toate orașele mari de pe planetă se gândesc la cum ar putea să reducă traficul de mașini și poluarea, orașele noastre și poliția rutieră în continuare consideră pietonii, bicicliștii sau pe cei care utilizează mijloace de trasport un comun ca cetățeni secundari, care doar obstrucționează traficul motorizat.

Vestea bună este, că pentru prima dată, diverse instituții și autorități, ministere și ambasade au sunat și s-au oferit să ne ajute în momentul în care un eveniment menit să incurajeze traficul alternativ nepoluant a fost obstrucționat, exact de autoritatea menită să reprezinte toți participanții la trafic. Mai mult, interesul și implicarea acestor instituții a venit discret, fără lumina reflectoarelor, de la niște persoane interesate să creeze o societate funcțională, nu să genereze simpatie personală pentru ei.

După aceste zile interesante, pot să mă declar optimist și cred că există o rază reală de sperantă că instituțiile ancorate în trecut pot fi schimbate de oameni care vin să servească și nu să ne conducă. Și din fericire există din ce în ce mai mulți.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s