Maratonul Internațional București 2014

Atleta de 29 de ani din Zalău a reușit să câștige proba feminină a maratonului organizat în acest weekend pe străzile Bucureștiului. Paula Claudia Todoran a parcurs cei 42 de kilometri în 2 ore și 41 de minute. Podiumul a fost completat de două sportive din Kenya.

„Timpul obținut astăzi este un nou record personal. A fost o cursă foarte grea, cu multe alergătoare bune, dar a fost și vreme bună , condițiile excelente. Este nevoie de multă răbdare, de muncă pentru a reuși să câștigi într-un astfel de concurs. Mă pregătesc în continuare pentru că în februarie vreau să particip la o nouă probă de maraton și sper să imi stabilesc un timp care să îmi asigure un loc la olimpiada de la Rio din 2016” a declarat la final sportiva.

În schimb la baieți primele trei locuri au fost adjudecate de sportivii africani invitați la București. Pe prima treaptă a podiumului a urcat kenyanul Boaz Kiprono cu un timp de 2 ore și 14 minute. „A fost o cursă dificilă dar mă bucur că am câștigat. Mi-a plăcut totul aici. Și oamenii și competiția și atmosfera, totul” a declarat câștigătorul din acest an al Bucharest Internațional Marathon.

Toţi cei care au trecut linia de sosire în probele de maraton (42,195 km), semimaraton (21 km), ori ştafetă (4 x 10 km) au primit câte o medalie. Decorația a purtat în acest an numele Constantinei Diță, campioană olimpică la Beijing în 2008. Medalia maratonului are gravate cele 5 cercuri olimpice și semnătura campioanei care astăzi s-a retras din activitatea competițională după 25 de ani de carieră.

„Sunt foarte fericită pentru că totul a ieșit bine. Mă bucur că în fiecare an numărul celor care vin la acest tip de eveniment a crescut. Crește de fiecare dată cu aproximativ 25%. Este un lucru îmbucurător care ne dă speranțe și ne face să continuăm. Au fost foarte multe competiții la care am participat și a fost o carieră frumoasă. Îmi este greu să renunț după 25 de ani. Sportul te învață multe lucruri care sunt utile și în viața de zi cu zi. Este extrem de important să facem mișcare asta le recomand tinerilor. După nașterea copilului meu, cel mai frumos moment a fost titlul olimpic din 2008” au fost cuvintele Constantinei Diță la câteva minute după retragere.

La maratonul din acest an, aflat la cea de-a 7-a ediție în București au participat peste 8000 de sportivi. Printre aceștia și foste glorii ale olimpismului românesc, Andreea Răducan, Monica Roșu sau Doina Melinte.

Sursa Digisport.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s