Alege intelept ce este mai bine pentru tine!

In mintea unui om exista premisele pentru orice fel de perceptie asupra realitatii, exista samburi pentru toate „tulburarile” psihice, precum exista si capacitatea de a accesa orice fel de emotii.

Fiecare om poate sa fie furios, invidios, sa urasca, sa distruga, asa cum poate sa iubeasca, sa creeze frumosul, precum poate si sa dezvolte, in anumite conditii, orice forma de tulburare mentala (sau comportamentala).

Pana la urma, totul se reduce la constientizare si alegere: sa stii ca poti sa fii si sa gandesti exact asa cum doresti, sa-ti alegi emotiile, comportamentele si atitudinea, sa decizi pe ce anume doresti sa-ti focalizezi atentia si energia.

Poti sa alegi sa fii bun, sa-ti setezi in mintea ta filtre luminoase prin care sa te percepi pe tine insuti si realitatea, sau poti sa alegi sa fii uracios („hater” in terminologia contemporana ) si sa cauti mereu motive ca sa te infurii, sa urasti, sa fii negativist, sa distrugi…

Calitatea vietii noastre este data de calitatea gandurilor pe care le accesam. Aceasta este singura diferenta intre oameni: felul in care gandesc, despre ei insisi si despre viata. Oricum, totul este doar o iluzie pe care o cream in mintea noastra, asa ca depinde de noi ce poveste alegem sa traim: drama, tragedie, comedie, thriller, de groaza, romantica, realista, s.a.m.d.

Tu esti scenaristul, producatorul, personajul principal si regizorul povestii tale, asa ca ai intreaga putere sa decizi cum vrei sa arate viata ta, sau cum vrei sa o percepi si, de asemenea, ce fel de rol joci si pe cine ai alaturi in co-crearea povestii tale.

Alege intelept ce este mai bine pentru tine!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s