Nu putem zice ca i-am gasit fotbalului o data de inceput si un loc de origine, fiindca fotbalul se joca de cand lumea si-n toata lumea.
In antichitate, chinezii si grecii au cunoscut si practicat acest joc avand multe asemanari cu fotbalul de azi, romanii la fel si ei!
Pe continentul nostru, la inceputul acestui mileniu, Wilhelm Cuceritorul, devenind rege al Angliei este cucerit si el de fotbal, este cucerit sau vine cu el din Normandia, aceast aspect nu se mai stie.
Mai tarziu, fiind socotit un joc brutal, fotbalul intra pe pamantul Angliei in era persecutiilor, fiind interzis prin edicte de monarhii englezi in zadar, fiindca pe la sfarsitul sec. al cinsprezecelea, documentele vremii il consemneaza ca facand parte din preocuparile cotidiene ale oamenilor.
Pe la mijlocul mileniului nostru se juca fotbal si in Franta. Italienii il jucau si ei.
Pretutindeni pe langa adeptii s-au gasit si potrivnici, dar in ciuda tuturor obstacolelor, fotbalulu a iesit victorios, cucerind lumea.
Epoca moderna a fotbalului incepe in secolul noasprezece, odata cu introducerea lui in colegiile din A,glia.
La inceputul sec nostru se juca fotbal- dupa regulile de-acum bine stabilite de englezi-in mai toata Europa si aproape in toata lume.
In unele parti ale lumii, fotbalul a prins radacini de la inceput, in alte parti el a trecut prin mai multe peripetii, dar a continuat sa existe. Daca pe harta lumii mai sunt locuri unde civilizatia nu a patruns, pe harta fotbalului nu cred ca ar mai exista parti albe.
Ca si concluzie, parafrazandul pe Jules Rimet putem spune ca: ” In imperiul fotbalului, soarele nu apune niciodata”