Bocancii pe pământ

Bocancii pe pământ

Ca răspuns la diferite crize din lume, armata este chemată deseori să rezolve conflicte. Câteodată se trimite echipament, se asigură pregătire militară, sau bani sunt trimiși pentru a ajuta în criza apărută. Deseori însă provocarea trebuie întâmpinată cu soldați în liniile frontului, iar expresia folosită în armată este cu „bocancii pe pământ”. „Bocancii pe pământ” înseamnă mai puternic răspuns la un conflict. Soldații reprezintă acei bocanci pe pământ și ei pot să facă mai mult decât pot face cuvintele, echipamentele sau banii.
Creștini fiind, știm că există pe acest pământ o criză cu mult mai mare decât oricare conflict militar. Există suflete care au nevoie să audă Evanghelia. De fapt, porunca finală a Domnului nostru înainte să se întoarcă la Scaunul Său de domnie a fost: „Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu Sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului” (Matei 28:18-20). Cu alte cuvinte, Domnul nostru a poruncit să fim cu „bocancii pe pământ” în ceea ce privește evanghelizarea.
Trăim într-un timp în care comunicare este atât de rapidă: telefoane smart, internetul, televiziunea prin sateliți ne dau acces instant la orice parte a globului. Toate acestea pot fi unelte extraordinare în evanghelizare alături de radio și de comunicarea electronică. Chiar și în zilele noastre, pentru a împlini porunca lui Hristos avem nevoie de „bocanci pe pământ”.

Lucrari de succes au loc numai datorită grijii dumneavoastră și datorită devotamentului dumneavoastră de a fi acea prezență „față în față” de care este nevoie pentru a învăța pe oameni, pentru a încuraja și pentru a-i convinge de adevărul lui Dumnezeu. Fiindcă Dumnezeu a iubit lumea atât de mult încât nu a trimis o carte. El a trimis pe Singurul Său Fiu. Isus, întorcându-se la Tatăl ne-a chemat să fim „bocancii pe pâmânt”, realitatea față în față a cuvintelor care se găsesc pe paginile Scripturii. Când dumneavoastră și cu mine trăim adevărul și vorbim adevărul, devenim cea mai puternică armă pe care și-o poate închipui lumea în războiul spiritual în care ne aflăm.
Este important să vă dați seama cât de important este rolul dumneavoastră în Împărăția lui Dumnezeu. Deși am putea trimite milioane de scrisori, e-mailuiri, am putea scrie milioane de postări, toate acestea pălesc în comparație cu puterea credinței dumneavoastră pe măsură ce duceți mesajul față în față acelora care sunt aproape, precum și acelora care sunt departe.
Pavel ne spune: „oricine va chema Numele Domnului, va fi mântuit!” (Roman 10:13). Și apoi continuă cu: „Dar cum vor chema pe Acela în care n-au crezut? Şi cum vor crede în Acela, despre care n-au auzit? Şi cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Şi cum vor propovădui, dacă nu Sunt trimeşi? După cum este scris: „Cît de frumoase Sunt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc Evanghelia!” (Romani 10:14-15).

Să dai bani pentru a ajuta pe cei săraci este un act evlavios. Să ajuți pe cei ce nu se pot ajuta este să ai inima lui Hristos. Totuși, întotdeauna să vă aduceți aminte că dacă acești oameni nu au ales calea crucii, dacă oamenii nu cunosc vestea bună a lui Dumnezeu, atunci doar am ajutat pentru moment, în timp ce cuvintele Evangheliei ar mântui pentru veșnicie.
Dumnezeu să vă binecuvinteze pentru credința și dragostea dumneavoastră, și în special Dumnezeu să vă binecuvânteze pentru că sunteți „bocancii pe pâmânt” care împărtășesc mântuirea cu aceia care cred.

 

Sursa: blog Paunescu Cornel- netlog.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s