Sacrificiile si compromisurile nu conduc catre o relatie fericita

Contrar credintei populare, sacrificiile si compromisurile repetate nu conduc catre o relatie fericita sau armonioasa.

Daca tu esti cel care face compromisuri, daca lasi mereu de la tine in favoarea celuilalt sau pentru ca asa intelegi tu sa mentii relatia, cu siguranta stii ca de fiecare data cand cedezi sau abdici de la nevoile sau dorintele tale, iti pierzi cate putin din increderea ta in tine si din stima ta de sine.
Pas cu pas iti vei dizolva personalitatea, vei fi dispus sa faci lucruri pe care nu vrei sa le faci sau cu care nu rezonezi si chiar vei trai o viata care nu-ti apartine.

Cu cat mai mult renunti la tine, cu atat mai dependent devii de cel in favoarea caruia faci acele compromisuri si sacrificii. Te transformi intr-o fiinta vulnerabila, fragila, sensibila si trista. Nimic nu este mai apasator decat sa te pierzi pe tine si sa-ti traiesti viata dupa capriciile egoiste ale altcuiva.

Cu cat mai mult renunti la tine, cu atat mai putin respect, admiratie si iubire vei primi din partea persoanei pentru care faci acele compromisuri si sacrificii. Asa suntem noi oamenii construiti: nu stim sa-i respectam sau sa-i admiram pe cei pe care „ii stapanim”, ci avem tendinta sa ne folosim de ei la nesfarsit sau atat cat ne permit.

O persoana care te iubeste cu adevarat nu-ti va cere niciodata sa renunti la tine in favoarea sa. Daca face asta, nu este vorba despre iubire ci despre cu totul altceva.

Daca vrei respect, admiratie si iubire, stabileste-ti limite clare de interactiune cu ceilalti. Afirma-ti persoana, afirma-ti nevoile si nu le permite altora sa se foloseasca de tine. Straduieste-te sa ajungi la un consens cu cei din jur, iar atunci cand nu se poate, gandeste-te in primul rand la tine.

 

Din minunata blogosfera romaneasca va doresc o duminica armonioasa!:)

Un comentariu

  1. Ai foarte mare dreptate.Oamenii gresesc atunci cand se schimba doar pentru ca asa le cere partenerul de cuplu.Cine te iubeste te accepta asa cum esti si niciodata nu va incerca sa te schimbe!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s