Mircea Sandu a pierdut renta viageră de 50.000 euro pe an.

Renta viageră de 50.000 de euro pe an şi celelalte beneficii aprobate pe 5 martie de Comitetul Executiv al FRF pentru preşedintele de onoare Mircea Sandu au fost anulate sâmbătă de Adunarea Generală extraordinară a federaţiei, potrivit Mediafax.
Comitetul Executiv a aprobat pachetul de beneficii al preşedintelui de onoare Mircea Sandu, înaintea Adunării Generale din 5 martie, când a fost instalat Răzvan Burleanu în fruntea FRF.
În cadrul Adunării Generale nu a fost prezentat acest pachet, ci doar s-a supus la vot propunerea ca Mircea Sandu să devină preşedinte de onoare al FRF.
Pachetul de beneficii stabilit atunci prevedea ca Mircea Sandu să aibă o rentă viageră în valoare de 75.000 de euro anual, drept de administrare a etajului 2 al unei clădiri a FRF, orice intervenţie chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF, o limuzină de la FRF şi benzină decontată indiferent de numărul de kilometri parcurşi, telefon, personal angajat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar, deplasări la meciurile echipei naţionale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele şi diurnă de 500 de euro pe zi.
Ulterior, Mircea Sandu a renunţat la 25.000 de euro din cei 75.000, la limuzină şi la secretară.
Noul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, a considerat drept „nesimţit” pachetul de beneficii al preşedintelui de onoare şi a susţinut că îl va supune dezbaterii Adunării Generale.
Reacţia lui Mircea Sandu
Preşedintele de onoare al FRF, Mircea Sandu, consideră că a fost trădat de membrii Federaţiei Române de Fotbal, care au votat, sâmbătă, cu majoritate de voturi, invalidarea rentei sale viagere, şi îl acuză pe fostul său colaborator Ionuţ Lupescu că îi vrea locul în Comitetul Executiv al UEFA.
Mircea Sandu a precizat că Ionuţ Lupescu a fost primul care l-a trădat, în 2011, şi îl acuză pe actualul director al Comiesiei Tehnice a UEFA că veea să îi ia locul din Comitetul Executiv al forului european.
„El a fost primul (n.r. – trădător). În 2011, el a fost primul. Nu mai este Sandu Mircea la Comitetul Executiv al UEFA, presa îl face praf, îşi dă demisia şi venim noi. Dar nu o să vă confirme niciodată. Eu am vrut să am o relaţie normală cu Ionuţ, ne-am mai văzut la UEFA. Dar alimentându-l pe Burleanu cu tot felul de idei şi teme, nu e în regulă. Pentru că eu am fost preşedintele care a militat pentru promovarea lui, ca director general, i-am dat pe mână totul în FRF, echipele naţionale, contracte, eu am rămas pe probleme internaţionale”, a susţinut Sandu.

 

SURSA: Epoch Times România

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s