Tramvaie ca în Germania, produse în țară

Autoritățile din Arad au cumpărat șase tramvaie Imperio, produse de Astra Vagoane Călători Arad, care urmează să înlocuiască o parte din vehiculele vechi, aflate în circulație.

Tramvaiele, produse de Astra Vagoane Călători Arad, sunt fabricate cu licență Siemens, iar prețul unuia este de aproximativ 1,4 milioane de euro.

Vehiculele sunt formate din trei module şi au podeaua coborâtă, pe toată lungimea. Acelaşi model de tramvai circulă şi în marea majoritate a oraşelor din Germania, dar şi în multe metropole din Europa.

Valoarea contractului semnat săptămâna trecută între Primăria Arad și compania producătoare se ridică la 8,4 milioane de euro, iar banii provin dintr-un împrumut de la BERD.

Și asta după ce Astra Arad a câştigat o licitaţie la care mai participase şi compania poloneză PESA, potrivit economica.net.

Astfel, tramvaiele denumite Imperio vor fi realizate la Arad, după patentul Siemens, primul urmând a ieşi pe străzi în 30 de săptămâni.

Nu la fel stau lucrurile în cazul producătorului Roman Brașov care nu a reușit să vândă cele șase autobuze produse la uzină.

Autobuzul Urban Crosstown are motorizare EURO 5, podea total coborâtă, caroserie autoportantă și dispozitive tehnice destinate să faciliteze accesul persoanelor cu mobilitate redusă.

Urban Crosstown are o capacitate totală de 91 de persoane, pe scaune şi în picioare, şi atinge o viteză maximă de 80 de km/h. Preţul de listă al autobuzului Roman este de 120.000 de euro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s