Astra Giurgiu, câștigătoarea-surpriză a Cupei României

Formația de la Dunăre a cucerit aseară primul trofeu din istoria de 83 de ani a clubului: Cupa României, după victoria obținută în fața Stelei, scor 4-2 după loviturie de departajare.

Tot în acest sezon, Astra a obținut și cea mai bună clasare în Liga 1 – locul 2. Gruparea fondată de societatea petrolieră Astra Română în 1921 are un trecut lipsit de strălucire. 

Originară din Ploiești, Astra și-a petrecut mare parte din istorie în diviziile inferioare, prima promovare în cel de-al treilea eșalon fiind reușită în 1992. 

Patru ani mai târziu, clubul a fuzionat cu Danubiana Ploiești și a promovat în liga a doua, unde obișnuia să evolueze cu instalația de nocturnă aprinsă la ora 11.00, deoarece Federația Română de Fotbal îi interzicea să joace partidele seara.

Clubul a promovat pe prima scenă în 1998, iar un an mai târziu a pierdut, în mod tragic, un jucător: Ștefan Vrăbioru și-a pierdut viața pe teren, într-un meci cu Rapid.

După cinci sezoane de clasări la mijlocul clasamentului, Astra a fuzionat cu Petrolul și a dispărut din fotbal. Clubul reapare în 2005, în liga secundă, însă retrogradează imediat. Au urmat două promovări succesive, cu ajutorul banilor investiți de Ioan Nicuale, însă în primele trei sezoane în divizia de elită rezultatele au fost modeste.

În sezonul trecut, Astra, care s-a mutat între timp la Giurgiu, s-a clasat pe locul 4 și a debutat în competițiile continentale, însă nu a reușit să se califice în faza grupelor în Liga Europa. 

Cupa României cucerită aseară reprezintă primul trofeu din istoria clubului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s