Formarea realitati

Orice persoana rezonabila care analizeaza realitatea dinaintea noastra gaseste in ea doua contrarii complete. Atunci cand examinam Creatia, realitatea si comportamentele sale, exista o conducere evidenta si afirmata, de o mare intelepciune si indemanare, atat in ceea ce priveste formarea realitatii, cat si asigurarea existentei acesteia, in general.
Sa luam ca exemplu crearea unei fiinte umane: iubirea si placerea inaintasilor sai este primul sau motiv, garantat sa isi faca treaba. Iar cand din creierul tatalui este extrasa picatura esentiala, Providenta a asigurat cu mare intelepciune un loc sigur pentru ea, care o califica sa primeasca viata. Providenta ii da si painea cea de toate zilele, in cantitatea exacta – si mai pregateste si o fundatie minunata pentru ea, in pantecul mamei, ca sa nu poata niciun strain sa ii faca rau.
Se ocupa de fiecare nevoie a sa, ca o dadaca antrenata, care n-o uita nici macar o clipa, pana ce a capatat taria de a intra in lumea noastra. In acel moment, Providenta ii imprumuta pentru scurt timp doar atata forta cata ii trebuie ca sa sparga zidurile care o inconjoara si, ca un razboinic antrenat si inarmat, ea sparge o deschizatura si iese in lume.
Si nici atunci Providenta nu o abandoneaza. Ca o mama iubitoare, o aduce la oameni iubitori si loiali, in care poate sa aiba incredere, numiti “Mama” si “Tata”, care sa o asiste in zilele de slabiciune, pana creste si se poate sustine singura. La fel ca omul sunt si toate animalele, plantele si obiectele – toate sunt ingrijite cu intelepciune si cu mila, pentru a se asigura propria lor existenta si continuarea speciei lor.
Dar cei care analizeaza acea realitate din perspectiva furnizarii si a persistentei existentei pot sa vada clar o mare dezordine si confuzie, ca si cum nu ar exista niciun conducator si nicio indrumare. Toti fac ceea ce e drept in ochii lor si se construiesc pe ei insisi pe ruinele altora; cei rai infloresc, iar cei drepti sunt calcati in picioare, fara mila.
Retineti ca aceasta stare de contradictie, asternuta in fata ochilor oricarei persoane cu bun simt si cultivate, a preocupat omenirea inca din vremurile stravechi. Si exista multe metode pentru a explica aceste doua aparente contrarii in Providenta, care ocupa aceeasi lume

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s