Un puști din România rezolva cubul Rubik în câteva secunde

Martin Fronescu are 11 ani și e din București. El este unul dintre cei mai agili și pricepuți români când vine vorba de rezolvarea rapidă a cubului Rubik.

mBăiatul este unul dintre cei mai tineri concurenți români la întrecerile de Speedcubing, având un record personal de 10,78 secunde. El a început să se joace cu celebrul cub Rubik în urmă cu un an și jumătate, după ce a primit unul cadou de Moș Nicolae.

“Am ajuns să particip la astfel de concursuri după ce m-am antrenat în fiecare zi. Am doborât și recordul național la rezolvarea cubului Rubik. Acum este a treia oară când particip la o astfel de competiție, iar cel mai bun timp pe care l-am scos a fost 10:78 secunde. Și vreau să ajung să dobor recordul mondial, dar mai am mult de lucru”, a povestit, pentru ”Vocea Transilvaniei”, Martin, care a luat parte de curând la un concurs la Cluj Napoca.

 

Cu toate că tatăl său și-ar fi dorit să practice fotbalul, Martin preferă cubul în locul sferei. Este elev în clasa a patra și îi place matematica.

“Eu vreau să mă fac IT-ist, pentru că îmi place matematica și vreau să fac multe jocuri pe calculator”, spune băiatul, care se antrenează zilnic pentru competițiile de Speedcubing.

 

Cea mai rapidă rezolvare din istorie a unui cub Rubik a fost reușită anul trecut de un olandez, Mats Valk, în doar 5,55 secunde. Există numeroase competiții internaționale și diverse probe dedicate cubului inventat în urmă cu patru decenii în urmă de Erno Rubik, un sculptor și arhitect maghiar.

De exemplu, recordul mondial cu o singură mână este de 9,03 secunde și îi aparține australianului Feliks Zemdegs, în timp ce polonezul Marcin Zalewski a reușit să rezolve cubul legat la ochi în doar 23.80 de secunde.

Maghiarul Milan Baticz a reușit să dea gata 4.786 de cuburi în 24 de ore, în timp ce brazilianul Gabriel Pereira Campanha a oferit soluția, doar cu ajutorul picioarelor, în incredibilul timp de 27,17 secunde.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s