Turismul in Romania!

Turismul în România ar trebui sa se se concentreaze pe peisajele naturale și pe istoria noastra bogata. Traversata de apele fluviului Dunării, România are un relief diversificat si sensibil, in acelasi timp, incluzând frumoșii și împăduriții Munți Carpați, Coasta Mării Negre si, desigur minunata si unica in Europa: Delta Dunării, care este si cea mai mare delta europeana foarte de bine pastrata. Cu rolul de a puncta peisajele naturale din satele rustice, pe care recent le-a descoperit si Printul Charles, cu  oamenii care traiesc acolo si mentin de  sute de ani tradiitiile. In România  mai este si-o abundenta a arhitecturii religioase si-a oraselor medievale, dar si a castelelor.

Conform site-ului Wikipedia:”România a devenit o destinație preferată pentru mulți europeni, mai mult de 60%  dintre turiștii străini provin din țările membre ale U.E.

Pentru castelele dinTransilvania, turistii straini aleg cel mai des orase precum: Sibiu, Brasov, Sighisoara, Cluj-Napoca sau Targu Mures!

Bucovina, o alta destinatie aleasa de turistii straini, este situat în partea de nord a României, mai precis in nord-vestul provinciei istorice Moldova. O zona montana pitoreasca, cu tradiții etnografice pastrate nealterate, se remarca printr-o activitate turistica dinamica, datorata in primul rând manastirilor. Acele mânastiri cu o pictura exterioara unica, intrate în patrimoniul turistic mondial, care isi păstreaza frumusetea după mai bine de 450 de ani. Fantastic!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s