iPhone se transforma in microscop

Statisticile arată că peste jumătate din pozele încărcate pe rețelele de socializare sunt făcute cu telefonul. Smartphone-ul e tot timpul la îndemână atunci când vrem să facem o fotografie. Însă ar putea exista o problemă atunci când vine vorba de zoom.

Photojojo, o companie care vinde accesorii pentru smartphone-uri și tablete, spune că a găsit soluția pentru a ne transforma telefonul sau tableta într-un adevărat aparat de fotografiat digital.

Telephoto este o lentilă care se adaptează la camerele telefoanelor și oferă un zoom de 12X și de 10X. Deocamdată, accesoriul Telephoto este conceput doar pentru gadgeturile Apple, iPhone și iPad. O astfel de lentilă ajunge cam la 25 de dolari.

Asadar iPhone se transforma in microscop   

Tot mai multe companii producătoare de accesorii se orientează spre camerele smartphone-urilor. Săptămâna trecută a fost anunțat chiar și un microscop care funcționează cu ajutorul unui iPhone. Bodelin, o companie americană specializată în aparatură pentru cercetarea științifică, a creat ProScope, un accesoriu care îți transformă smartphone-ul într-un adevărat microscop.

Foarte important de precizat este faptul că acest dispozitiv se apropie foarte mult de performanțele unui microscop de laborator. Aparatul se montează ca o carcasă pe telefonul Apple, iar lentila este poziționată în dreptul camerei smartphone-ului. Lentilele sunt capabile să mărească de până la 80 de ori, potrivit celor care au conceput ProScope.

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s