O definitie!

Am observat că există o confuzie în 2.0 și sunt oameni care spun “blogăr” în loc de blogger. Adevărul e că niciunul din cuvinte nu există în DEX. Însă, în 2.0 există doar blogger.

Așa că m-am gândit, fără să mă consider un atotştiutor, să umplu acest vid blogosferic și să dau o definiție a bloggerului. De fat este doar o încercare! Dacă omit ceva, puteţi completa, puteţi face comentarii la liber…

Blogger = este specie evoluată de oameni, mai mult sau mai puțin dependentă de internet, care-și exprimă punctele de vedere pe siteuri proprii şi pe siturile amicilor. În online pot fi hateri, fiind nenulțumiți de diverse aspecte ale vieții cotidiene în 2.0 sau pot fi semi absenți, scriind rar. Blogger-ul are și o parte offline, deseori foarte sociabilă, dornică să participe la evenimente și amator de cola şi bere.

Un blogger poate fi întâlnit singur sau în grupuri numite blog-meet-uri. Își petrece timpul liber ori online, ori la diverse evenimente, ori offline la RSS Pub, jucând Catan, Fusbal sau pur și simplu văzând meciuri.

Din punct de vedere al hranei, un blogger nu poate fi diferențiat de un om obișnuit decât prin apetitul său de pișcoturi, biscuiţi, covrigei. Ceva de ronţăit…Restul regimului alimentar este la fel de diversificat, variind de la vegetarian la un regim bazat pe shaorma cu de toate.

Blogger-ul își măsoară capacitatea blogosferică după numărul de unici, după numărul de bloguri și după diverse clasamente inter-blogosferice, gen ZeList. O triere mai riguroasă a bloggerilor este făcută periodic de Google, care acordă fiecărui blogger câte un page rank. Acesta stă, de obicei la baza evoluției blogului respectiv.

Orice om poate deveni blogger în momentul în care dobândește curajul de a se exprima public, în scris, prin cuvinte sau prin fotografii.

Nu ştiu dacă am făcut reuşit să umplu golul din blogosferă, dar măcar am încercat…Aştept şi de la voi, o definiţie…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s