La scoala, la tabla!

Azi, m-am gandit sa scriu un articol mai special despre scoala romaneasca si dotarile ei.  Nu e unu articol critic, chiar daca si eu ca si voi, am auzit si citit multe in ultima perioada. Si, nu ma refer la bacalaureatul de anul acesta, cu perchezitii si mascati, ci la achizitiile pe care la fac Inspectoratele Scolare!Asadar, ne place sau nu scolile se modernizeaza si se doteaza cu aparatura, mobilier si alte accesorii necesare procesului eductional, de ultima generatie. E adevarat ca numarul lor este mic, e adevarat ca sunt scoli in care mai cade tavanul, dar la fel de adevarat ca sunt scoli moderne.

Depinde foarte mult, pe langa alocariile bugetare care se fac de la nivel ministerului, consiliui judetean, si consiliul local… si, de mana gospodarului care administreaza scolile intr-o localitate. De ce spun asta? De curand, pasi m-au dus, intr-o scoala si am ramas surprins de noile dotari.  Si, culmea din ceea ce am vorbit cu un administrator, achizitia s-a facut cu bani putini!

Chiar daca programele educationale pot fi folosite acum si pe calculatoare, table interactive sau tablete in scoala romaneasca caietul si tabla cu creta mai are multe zile de viata. Din pacate!

Cred, ca mai sunt unii care ridica din sprancene si zic ca gadget-urile nu fac altceva decat sa ii invete pe elevi, cu o munca mult prea usoara. In opinia mea, scoala romaneasca nu trebuie sa se limiteze doar la metodele clasice. Ar fi o greseala.

Eu, imi aduc aminte acel scartit de creta pe tabla din clasa mea. Nu stiu statistic vorbind cate scoli mai sunt dotate cu acele table vopsite. Probabil ca mai sunt! Si, imi mai aduc aminte de acele harti carpite!

Fireste ca navigand pe net, in fiecare zi, am descoperit si harti moderne si table de ultima generatie. Site-ul care comercializeaza asa ceva se numeste: tablescolare.com. Oferta este una diversificata: table scolare monobloc, table scolare triptice, table scolare culisante, table scolare panoramice, table interactive. De asemenea, tot aici se gasesc panouri, aviziere si alte accesorii specifice.

Asadar, table scolare la cel mai mic pret, gasiti doar in online!

Nu inchei acest articol fara sa va mai spun ca, fiind, o persoana optimista dar realista, cred ca scoala romaneasca va reinvia precum Pasarea Phoneix si nu v-a mai fi atat de hulita! Pentru ca scoala romaneasca a produs multe valori in mai toate domeniile si, n-are rost sa le reamintesc. Voi, cititori mei sunteti cei mai informati si stiti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s