Cine cauta gaseste !

In articolul: “Nepotul meu este copil”, v-am povestit despre drumurile pe care le-am facut, pe la farmaciile de prin oras, dar am omis sa va spun, ca odata ce am gasit reteta mi-am luat si eu tensiunea. Bun, o sa-mi ziceti: Si ce-i cu asta? Pai, este ca tanti farmacista mi-a spus ca am tensiune de aviator !:) Dar, nu numai asta vroiam sa va spun. Acolo am vazut un afis mare, scria ceva de genul: endocrinologie. Eu, care ajung foarte rar pe la farmacii si pe la medicul de familie, nu stiam ce inseamna. Si, n-am vrut sa ma fac de “bafta”, intreband. Asa ca, dupa ce-am ajuns acasa am intrat pe net si am cautat. Si, vorba aceea: “Cine cauta gaseste”

Conform dex-ului, ca la el am apelat, endocrinologia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul afectiunilor sistemului endocrin. In cadrul endocrinologiei sunt investigate afectiunile tiroidiene, hipofizare, adrenale, gonadale si tulburarile metabolismului calcic (osteoporoza, osteomalacia).

Nu neg faptul ca exista tot felul de specialisi de ocazie . Nu am nimic impotriva celor care au tot felul de site-uri medicale, de nisa! Parerea mea este ca daca ai probleme medicale sa mergi la medicul de familie sau daca ai nelamuriri, cum am avut eu cu acest termen medical, intreaba sau documenteazate.

Acest articol l-am scris aseara tarziu, pentru ca azi, cand apare, sunt la lucru…si il inchei printr-un mic sfat : daca constati ca ai o tensiune prea mare, evita ziarele si bloggerii medicali. Ei ti-o cresc inutil :)

Hai, v-am pupat !Articolul cu pricina e aici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s