Strategii simple pentru slăbire

 Șerban Damian, medic  nutriționist la Centrul de nutriție Superfit  vă vine în ajutor cu câteva idei simple, dar foarte eficiente.
Ce trebuie să faci? Mai întâi îţi stabilește câteva  obiective realiste şi te sfătuieşti cu o persoană avizată, de preferat un medic, un antrenor sau chiar nutriţionist.
 În afară de clasica măsurare a greutăţii pe cântar, este de preferat să îți măsori procentul de grăsime, pentru că dacă acesta este în limite normale, nu are sens să te supui unui regim drastic de slăbire.
 1 Modifică-ţi stilul de viaţă : Creează-ţi  obiceiuri sănătoase, pe care să le menţii pe termen lung. Curele de slăbire trebuiesc privite doar ca pe nişte perioade delimitate în timp, cu un scop precis, dar care trebuie să facă trecerea către un stil de viaţă sănătos.
2 Scrie un jurnal al meselor Acolo vei nota tot ce mănânci în 24 de ore – cantitate, momentul zilei, sentimente asociate (plictiseală, emoţie etc.). Având acest jurnal vei putea să îl arăți unui specialist care să iti spună unde greşesti şi ce ajustări să faci.Trebuie să reduci aportul caloric cu maximum 500-800 kcal/zi
3 Chiar dacă esti la cură de slăbire, nu exclude complet nicio grupă de alimente. Alimentaţia trebuie să fie normală, echilibrată, bogată în nutrienţi. Trebuie să mănânci câte o masă la 3 ore. Consumă porţii mai mici, dar mai frecvente. Intervalele mari între două mese induc în organism un răspuns similar înfometării.
4 Cănd ai nevoie de energie, consumă alimente: Unii  facem des greşeala asta sărim  peste masa de dimineaţă şi de prânz şi mâncăm bine abia spre seară. Atenţie,  majoritatea activităţilor fizice se desfăşoară în prima parte a zilei. Deci, organismul are nevoie constant de energie, de aceea trebuie să îi oferim nutrienţi pe toată durata zilei. Este de preferat să mânanci la fiecare 3-4 ore, după structura: 3 mese principale şi 2 gustări.
5 Nu elimina grăsimile din alimentaţia ta : grăsimea pe care o mănânci nu se depune obligatoriu ca strat adipos. Organismul are nevoie şi de grăsime – asigură energie, reduce senzaţia de foame şi dă gust bun mâncării. Ideea este să te concentrezi pe consumul de grăsimi “sănătoase” – nuci, seminţe, ulei de măsline, peşte oceanic – bogate în grăsimi mononesaturate.
Cam astea ar fi, dacă reuşeşti sigur eşti un învingător sau o învingătoare !
PS. Când le citeşti par simple, când le aplici devin mai complicate, dar dacă nu uiţi ţinta pe care ţi-ai stabilit-o, le poţi urma.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s