Cuvintele nu ajung

Cuvintele tandre si pline de farmec cad brusc in inflatie , cand sunt confruntate cu realitatea de pe teren . ”Te iubesc ! , dar nu am timp pt aspirat covoare sau pt sters praful de pe sifoniere , acolo numai unde eu ajung ” . Te ador ! , dar nu ma plictisi cu maruntisurile tale despre discutiile avute la serviciu si depsre planurile tale de concendiu ” . ”Mi-e gandul numai la tine ! , dar intelege-ma ca nu pot sa vin mai devreme de la serviciu , ca am o groaza de treburi pe care numai eu stiu sa le rezolv . Nu ti se pare ca eu asigur baza existentei noastre ? ” . Esti o scumpa ! , dar si viata e scumpa , si nu ma indur sa iau, acolo , cateva flori pt a incadra” giuvaerul ” inimii mele ” .”Esti o gospodina pe cinste ! , dar sa nu ma pui sa curat cartofi , ca nu ma aranjeaza si nici nu am indemanarea ta ” . 
-Aceste expresii , care cheama o furtuna de sentimente , daca nu se asociaza cu fapte de iubire pe masura declaratiilor fierbinti , vor demasca un termen de expirare deja trecut .Prioritatea sinelui este deseori mascata de un limbaj care are un alt inteles decat cel pe care vrea sa-l sugereze partenerul diplicitar .
”-Sigur , incerc sa-ti rezolv si chestia asta cu instalatia de la baie” ,adica..: ”doar de asta nu-mi arde acum ” . ” Sa vedem ce putem face ” este o alta expresie similara , care impimge rezolvarea lucrurilor intr-un viitor indepartat .- ”Te-as minti eu pe tine ? ”…ar suna intr-o traudecere mai aproape de adevar asa : ..Da-mi numai prilejul ” . – ”Dupa umila mea parere ” ar insemna : ”Nu cred ca poate exista parere mai buna ca a mea ” . 
Cand vrei sa-ti maschezi dispretul , vei folosi expresia : ” – Vreau sa-ti fie clar un lucru…” – Cand vrei sa arunci praf in ochii partenerului , vei folosi ”N-am intrecut masura , nu ? , adica ”Stiu ca am intrecut masura , dar nu-mi pasa ” , sau ”N-am vorbit prea mult , nu-i asa ? ” inseamna : ”Stiu ca am vorbit prea mult , dar spune ca nu a fost asa ” .–Si cate altele nu putem insira din ale limbajului din mijlocul altui limbaj…Una spui , dar fii atent : altu-i intelesul ! Stiti si voi ca acest tip de limbaj se mai numeste si metalimbaj . Oricum i s-ar spune , are destul praf de scarpinat , ca sa nu te simti bine . Asa ca ..in permanenta functiune..aspiratorul de expresii pt sentimente prefacute !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s