Va suna cunoscut scenariul?

„This is the modus operandi the Russians have followed in the past: Take a few steps forward; wait for a reaction. If there isn’t one, move farther. If there is one, wait for the emotions to die down — and then move farther.”

Cam despre asta e vorba cu Putin si a spus-o inca din 2007, cand se vorbea despre tratatul de la Lisabona. Tot atunci a amenintat Putin direct si Romania.

Putin a ajuns sa faca aceste actiuni expansioniste pe extern dupa ce, dupa 2000, a preluat controlul total in interiorul Rusiei prin politicile „anti-coruptie” si „anti-terorism”. La teroristi i-a bagat pe ceceni, iar la corupti pe toti opozantii politici. Lupta aceasta a dus-o in aplauzele vestului, super impresionat de abitirul cu care Putin starpeste coruptia. Rezultatul il vedeti azi.

Ca metoda de starpire a coruptiei din Rusia, Putin a promovat inca din 1999, de cand candida ca presedinte, ideea ca civilii din administratie nu sunt de incredere pentru ca sunt corupti, de aceea trebuie angajati/implicati in administratie fosti ofiteri KGB ori actuali ofiteri FSB, deoarece respectivii nu sunt corupti pentru ca sunt militari. Va suna cunoscut scenariul?

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s